Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Τσαμπουκάς» Ακάρ για τις επισκέψεις αξιωματούχων σε ελληνικά νησιά – «Αν απλώσουμε το χέρι τα αγγίζουμε» – Νέοι προκλητικοί χάρτες

Δεν κρύβει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ την ενόχλησή του για τις επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων – όπως της Προέδρου της Δημ...







Δεν κρύβει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ την ενόχλησή του για τις επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων – όπως της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη – σε ελληνικά νησιά, που κατά τον ίδιο «αν απλώσουμε το χέρι μας θα τα αγγίξουμε».

«Πραγματοποίησαν 90 επισκέψεις υψηλών αξιωματούχων. Μα υπάρχουν τόσα άλλα νησιά. Όχι! Πηγαίνουν σε νησιά που είναι σε απόσταση 3 με 5 χλμ και πραγματοποιούν επισκέψεις και κάνουν τελετές! 

Δηλαδή υπάρχει μια συνεχόμενη πρόκληση και προβοκάτσια», είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Επιπλέον για να στηρίξει την αγαπημένη του συνήθεια εσχάτως – να «προλάβει» το ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια – ο Ακάρ παρουσιάζει διάφορους χάρτες, οι οποίοι φυσικά και γίνονται πρωτοσέλιδα στο τουρκικό Τύπο.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η Milliyet έχει στο πρωτοσέλιδό της δύο χάρτες που παρουσίασε χθες ο Ακάρ που αποτυπώνουν την τουρκική οπτική για το Αιγαίο πριν και μετά την ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, δηλαδή στα 6 και τα 12 μίλια. 

Οι χάρτες αυτοί αποτελούν προϊόν και μέσο προπαγάνδας της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, φθάνοντας μέχρι του σημείου να αμφισβητήσουν την κυριαρχία κάποιων εξ αυτών των νησιών.

Για παράδειγμα οι Οινούσσες και το Αγαθονήσι είναι δύο από τα ελληνικά νησιά που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση με μπλε χρώμα στον χάρτη που παρουσίασε ο Ακάρ, δίνοντας ίσως και μια «ερμηνεία» για τις συχνότατες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από αυτά τα νησιά.

Δείτε το πρωτοσέλιδο με τους χάρτες Ακάρ:



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.