Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καζακστάν: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές σκότωσαν εκατοντάδες μαχητές στο Αλμάτι σε 48 ώρες

Χάρη στη μεταφορά Ρώσων αλεξιπτωτιστών και ειδικών δυνάμεων στο Καζακστάν, σε μόλις 48 ώρες από τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν σ...







Χάρη στη μεταφορά Ρώσων αλεξιπτωτιστών και ειδικών δυνάμεων στο Καζακστάν, σε μόλις 48 ώρες από τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν σε αυτή τη χώρα, ήταν δυνατό να σκοτωθούν αρκετές εκατοντάδες μαχητές και ριζοσπάστες, απελευθερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης από ένοπλους εγκληματίες, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Η κατάσταση είναι τέτοια που οι ρωσικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στο Καζακστάν, αξιολογώντας γρήγορα την κατάσταση, προκάλεσαν τις πρώτες σοβαρές απώλειες στις μαχητικές μονάδες μέσα στις πρώτες ώρες, αναγκάζοντάς τις να υποχωρήσουν. Μετά από αυτό, άρχισε να τελειώνουν με τα υπολείμματα των ριζοσπαστών.

Αν πάρουμε τα πράγματα χρονολογικά, στις 6 Ιανουαρίου 2022, οι μαχητές κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του Αλμάτι, ελέγχοντας πλήρως τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της πόλης και προσπαθώντας να αποκτήσουν τον έλεγχο των τελευταίων αντιστασιακών συνοικιών της πόλης.

Μόλις τα ρωσικά στρατεύματα έφτασαν το μεσημέρι στο Αλμάτι, άρχισε μια διεξοδική αξιολόγηση της κατάστασης και οι μαχητές υπέστησαν την πρώτη συντριπτική ήττα - περίπου στις 20:00, οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να καθαρίσουν πλήρως το Διεθνές Αεροδρόμιο του Αλμάτι από ριζοσπάστες, ανακτώντας τον έλεγχο πάνω από αυτό και σε ολόκληρη την περιοχή της πόλης - κάποιοι από τους μαχητές καταστράφηκαν ενώ προσπαθούσαν να αντισταθούν, ενώ το άλλο μέρος τράπηκε σε φυγή.

Αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο δεν λειτουργεί και αυτό φαίνεται να κρατήσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Μετά από άλλες 5 ώρες, οι ριζοσπάστες προσπάθησαν να πάρουν την πρωτοβουλία και εξαπέλυσαν επίθεση στο νότιο τμήμα του Αλμάτι, προσπαθώντας να καταλάβουν έναν τηλεοπτικό πύργο για να αντισταθούν και να αναπτύξουν ελεύθερους σκοπευτές.

Οι μάχες στο Αλμάτι (yandex.ru)


Παρόλα αυτά, οι κύριες δυνάμεις των ριζοσπαστών καταστράφηκαν.

Από τις 20:00 της 7ης Ιανουαρίου 2022, οι τρομοκράτες υπέστησαν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες και αυτή τη στιγμή περίπου χίλιοι μαχητές βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της πόλης, όπου εξοντώνονται συστηματικά από τις δυνάμεις ασφαλείας και τον στρατό του Καζακστάν όπως και από τα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με ειδικούς, η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Αλμάτι μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

yandex.ru

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.