Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καιρός: Στην «κατάψυξη» τα επόμενα 24ώρα η Ελλάδα - Έρχεται πολικό ψύχος

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας να «χτυπάνε» τη χώρα μας, φέρνοντας... πολικ...









Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας να «χτυπάνε» τη χώρα μας, φέρνοντας... πολικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στην Αθήνα!

Σε κλοιό παρατεταμένης κακοκαιρίας θα βρεθεί τα προσεχή εικοσιτετράωρα η χώρα μας, με τους μετεωρολόγους να… κάνουν λόγο πολικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας ξεκινά από αύριο, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, ενώ το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα θα έρθει το Σαββατοκύριακο, με την Αττική να ντύνεται στα «λευκά». Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, που σε κάποιες περιοχές θα αγγίξει και τους -20C.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών προς τη χώρα η οποία ξεκίνησε με την κακοκαιρία Διομήδης (10-12/1/2022), αναμένεται να συνεχιστεί κατά κύματα και κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας. Μάλιστα αυξημένες είναι οι πιθανότητες ώστε η «ψυχρή εισβολή» που θα εκδηλωθεί το Σαββατοκύριακο (22-23/1), να είναι η εντονότερη καθώς θα μεταφέρει θαλάσσιες πολικές αέριες μάζες.

Τι είναι ο αεροχείμαρρος που θα χτυπήσει τη χώρα μας

Ο αεροχείμαρρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10-11 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Ο αεροχείμαρρος εντοπίζεται σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη θερμοκρασιακή διάφορα μεταξύ δύο αερίων μαζών, ενώ η κίνησή του καθορίζει τη δημιουργία και την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του Wikipedia.

Στην Μετεωρολογία Αεροχείμαρρος (Jet stream) καλείται ένα ταχέως κινούμενο μακρόστενο σωληνωτό ρεύμα πολύ ισχυρών δυτικών ανέμων σε μεγάλα υψόμετρα.

Παρατηρούνται στις ατμόσφαιρες αρκετών πλανητών, αλλά για ευνόητους λόγους το μετεωρολογικό ενδιαφέρον περιορίζεται στους αεροχειμάρρους της ατμόσφαιρας της Γης.

Δημιουργούνται από συνδυασμό της ατμοσφαιρικής θέρμανσης (από την ηλιακή ακτινοβολία και σε ορισμένους άλλους πλανήτες και από την εσωτερική θερμότητα) και της περιστροφής του πλανήτη γύρω από τον άξονά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.