Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας: Εντολή στις ένοπλες δυνάμεις για προετοιμασία επίθεσης στο Ιράν

Εντολή στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να προετοιμαστούν για ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν έδωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ...







Εντολή στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να προετοιμαστούν για ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν έδωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ, όπως αποκάλυψαν σήμερα τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Το ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Haaretz" αναφέρει ότι ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz έδωσε εντολή στον ισραηλινό Στρατό να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν.

Ο Γκαντζ, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος στις ΗΠΑ για να σε μια προσπάθεια να πείσει την αμερικανική ηγεσία να εντείνει την πίεσή της στο Ιράν, ενημέρωσε επίσης την Ουάσιγκτον για την συγκεκριμένη εντολή, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος. Σε δηλώσεις του στη Φλόριντα, ο Γκαντζ είπε ότι οι συνομιλίες για τα πυρηνικά δεν έφεραν «καμία ουσιαστική πρόοδο» και ότι οι μεγάλες δυνάμεις «έχουν κατανοήσει πλέον ότι οι Ιρανοί παίζουν παιχνίδια».

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Gantz συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin στην Ουάσιγκτον. Είπε ότι ανέφερε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι «το Ιράν αυτή τη στιγμή έχει τρομερές δυσκολίες και η οικονομική του κατάσταση είναι δύσκολη. Ως εκ τούτου, υπάρχει χώρος για διεθνή πίεση διπλωματική, οικονομική αλλά και στρατιωτική ώστε το Ιράν να σταματήσει τις φαντασιώσεις του για να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

Ο Gantz και ο Austin συζήτησαν επίσης την αύξηση της ετοιμότητας και των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την ιρανική επιθετικότητα.

Στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο υπουργός Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να πείσει την Ουάσιγκτον να επεκτείνει τις κυρώσεις στο Ιράν προκειμένου να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το Ισραήλ έχει κάνει μια προσπάθεια να βελτιώσει τον «βηματισμό» του με τις ΗΠΑ για το θέμα και η κυβέρνηση Μπάιντεν αναγνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ήταν πιο «διαφανής» από τον προκάτοχό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πρόσθεσαν οι αμερικανικές πηγές.

Νωρίτερα το Σάββατο, πηγές που εμπλέκονται στο ιρανικό ζήτημα ανέφεραν ότι το Ισραήλ είχε ενημερώσει την κυβέρνηση Μπάιντεν πριν πραγματοποιήσει δύο σημαντικές επιθέσεις στο Ιράν τους τελευταίους μήνες.

Οι πηγές αναφέρονταν σε επίθεση με drone τον Ιούνιο σε πυρηνική εγκατάσταση κοντά στο Καράτζ, δυτικά της Τεχεράνης, και σε πυρκαγιά που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο σε βάση πυραύλων των «Φρουρών της Επανάστασης» του Ιράν δυτικά της Τεχεράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.