Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η Βάση της Λάρισας θα αντικαταστήσει το Ιντσιρλίκ»... Τρομοκρατημένα τουρκικά ΜΜΕ με γραμμή από το ΥΠΑΜ!

Tα τουρκικά ΜΜΕ βρίσκονται σε κατάσταση αναβρασμού αναφορικά με την πιθανή, αυτό μένει να το δούμε στο μέλλον, αντικατάστασης της βάσης των...







Tα τουρκικά ΜΜΕ βρίσκονται σε κατάσταση αναβρασμού αναφορικά με την πιθανή, αυτό μένει να το δούμε στο μέλλον, αντικατάστασης της βάσης των ΗΠΑ στο Ινσιρλίκ με αυτή της Λάρισας.

Συγκεκριμένα αναφέρει άρθρο που φιλοξενείται σε τουρκικό site το οποίο έχει πληροφορίες και παίρνει απευθείας γραμμή από το τουρκικό ΥΠΑΜ, τα εξής:

"Έχει αναφερθεί ότι οι ΗΠΑ θα επενδύσουν 33,5 εκατ. δολάρια στη Βάση της Λάρισας στην Ελλάδα. Τον περασμένο μήνα, ο αμερικανικός στρατός έστειλε UAV και πολεμικά αεροσκάφη F-22 Raptor στην αεροπορική βάση της Λάρισας.

Ενώ οι ΗΠΑ αύξησαν τις στρατιωτικές τους επενδύσεις στην Ελλάδα, προβλήθηκε νέος ισχυρισμός.

Υποστηρίχθηκε ότι αυτή η βάση, στην οποία επένδυσαν οι ΗΠΑ, θα αντικαταστήσει τη βάση του Ιντσιρλίκ.

Αναφέρθηκε σε ελληνική εφημερίδα ότι μετά τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) που υπέγραψαν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα τον Οκτώβριο, θα επενδύσει 33,5 εκατ. δολάρια για την κατασκευή δύο υπόστεγων και ενός κτιρίου υποστήριξης στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας.

Στις ειδήσεις σημειώθηκε ότι η βάση θα χρησιμοποιηθεί ως "σταθερό αγκυροβόλιο" από τις αμερικανικές αεροπορικές μονάδες στην Ευρώπη (USAFE), ενώ αναμένονται και νέες προτάσεις από τις ΗΠΑ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

Σημειώνεται επίσης ότι 73 ελικόπτερα και 995 οπλικά συστήματα και απάρτια αυτών, των ΗΠΑ θα έρθουν στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, οπότε ο συνολικός αριθμός του αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού που θα φτάσει στο λιμάνι θα φτάσει τις 2000.Στην είδηση, η οποία υπογράμμιζε ότι η Αθήνα μπορεί να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, αλλά εντός 5 ετών από την έναρξη της διαδικασίας, αναφέρθηκε ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία για την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων υποδομής και προσωπικού εκπαίδευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.