Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκθεση κόλαφος από τις ΗΠΑ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία!

Η Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) δημοσίευσε σήμερα έκθεση για την Τουρκία και το πως διαχειρίζεται τα θέματ...







Η Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) δημοσίευσε σήμερα έκθεση για την Τουρκία και το πως διαχειρίζεται τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση η Τουρκία που μας κουνάει και το δάχτυλο για τη Θράκη έχει πάρα πολλά να κάνει για να γίνει κανονική χώρα και στο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών:

«Το 2021, οι συνθήκες θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία παρέμειναν κακές. Η τουρκική κυβέρνηση συνέχισε με ενέργειες της, αδράνειες και ρητορική να τροφοδοτεί ένα πολιτικό περιβάλλον εχθρικό προς τις θρησκευτικές μειονότητες. Ελάχιστη προσπάθεια έχει γίνει για να αντιμετωπιστούν βασικά ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης νομικής εκπροσώπησης σε μειονοτικές θρησκευτικές κοινότητες , της άδειας διεξαγωγής εκλογών μελών διοικητικού συμβουλίου, της αναγνώρισης των οίκων λατρείας των Αλεβιτών και της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης . Η ανοχή της κυβέρνησης στη ρητορική μίσους και τις πράξεις βίας παρέμεινε στην Τουρκία καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021…

Στην Ετήσια Έκθεσή της για το 2020, η USCIRF συνέστησε στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να συμπεριλάβει την Τουρκία στον Ειδικό Κατάλογο Παρακολούθησής της για εμπλοκή ή ανοχή σε σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.