Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΥΟ ΩΡΕΣ...!!! Τόσο χρειάζεται... Σε δυό ώρες η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ» θα λύσει το πρόβλημα με τα Σκόπια... ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ!

Αργά ή γρήγορα στα λόγια μας θα έρθουν όλοι και τότε μόνο πράξεις -που ΜΟΝΟ εμείς από τον «Στόχο τολμάμε να εκφράσουμε- θα έχουν σημασία...




Αργά ή γρήγορα στα λόγια μας θα έρθουν όλοι και τότε μόνο πράξεις -που ΜΟΝΟ εμείς από τον «Στόχο τολμάμε να εκφράσουμε- θα έχουν σημασία. Και το λέμε δεκάδες χρόνια τώρα και πολύ πριν αναδειχθεί το πρόβλημα, πολύ πριν διαλυθεί η Γιουγοσλαβία, πως τα φίδια πάνω από τα προσωρινά βόρεια σύνορα μας, μόνο μιά απάντηση αξίζουν και μόνο μιά απάντηση πρέπει να πάρουν για να τελειώνουμε οριστικά με τομ προαιώνιο Σλαβικό πόθο για την αρπαγή του ΒορειοΕλλαδικού χώρου.




Και σήμερα η λύση είναι μιά ανάσα από τα Σκόπια. Και δεν χρειάζεται περισσότερο από δυό ώρες για να τελειώνει το Εθνικό πρόβλημα που δημιούργησαν και συντήρησαν ανίκανοι πολιτικοί...

Και η λύση λέγεται 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος»...

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία συγκροτήθηκε μετά την αναδιοργάνωση της 71ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Το 71ο Σύνταγμα Πεζικού συγκροτήθηκε στη Δράμα την 28η Οκτωβρίου 1940 και πήρε μέρος στις οχυρωματικές μάχες κατά μήκος της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου ενάντια στη γερμανική εισβολή του 1941, κατέχοντας τον τομέα Παρανέστι, όπου έγραψε ένδοξες σελίδες ιστορίας.

Μετά την κατάληψη της Ελλάδας από τους Γερμανούς, το Σύνταγμα διαλύθηκε. Τον Απρίλιο του 1945 αναδιοργανώθηκε και τον Αύγουστο του 1989 μεταστάθμευσε στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Την Πρωτοχρονιά του 1995 έγινε Ταξιαρχία και το 2001 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Η παράσταση της 71ης ΑΤ απεικονίζει ένα γεράκι με ανοιχτά φτερά, έτοιμο να προσγειωθεί, και δόρατα τοποθετημένα χιαστί, πλαισιωμένα από κλάδους δάφνης.

Το ρητό τους είναι «Επί πτερύγων ανέμων», δηλαδή πάνω σε αέρινα φτερά, και το κείμενο που συνοδεύει τα σύμβολά τους είναι ένας ψαλμός του Δαυίδ που αποδίδεται στη νέα ελληνική ως εξής:

«Αυτός που περπατά πάνω σε αέρινα φτερά, αυτός που κάνει τους αγγέλους του πνεύματα και τους λειτουργούς του πύρινη φλόγα, αυτός που θεμελιώνει τη γη με ασφάλεια…».







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.