Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άρθρο... ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου για τους «αντιεμβολιαστές ρασοφόρους που διαδίδουν ψέματα»

«Το ράσο δεν πρέπει να είναι ''άσυλο''» αναφέρει στο κείμενο του ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ηγούμενος της Μονής Εσφιγμέ...







«Το ράσο δεν πρέπει να είναι ''άσυλο''» αναφέρει στο κείμενο του ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου στο Αγιο Ορος, στο οποίο καταφέρεται εναντίον των αντιεμβολιαστών ρασοφόρων

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη στο Άγιο Όρος και να γίνει έρευνα από εισαγγελέα για τους μοναχούς που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και επηρεάζουν ανθρώπους από όλη τη χώρα να μη δέχονται τα εμβόλια, είχε ζήτήσει πριν απο μια εβδομάδα ο καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου.

Ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ο οποίος θεωρεί πως οι μοναχοί δεν πρέπει να είναι ανεξέλεγκτοι και να κινούνται και να κάνουν ό,τι θέλουμε, είχε εμφανιστεί ικανοποιημένος μετά μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τα fake news αντιεμβολιαστών ρασοφόρων του Αγίου Όρους και τώρα επιστρέφει με ένα κείμενο... ράπισμα στους αρνητές.

«Διαδίδουν ψέματα για την πανδημία και τα εμβόλια, με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να τους πιστεύουν, να νοσούν και να πεθαίνουν. Μεταξύ των ψευδολόγων υπάρχουν και ρασοφόροι, που εκμεταλλευόμενοι τον σεβασμό που αποδίδουν πολλοί στο ράσο, αποτρέπουν τον κόσμο απ' το να εμβολιαστεί, του δημιουργούν ενοχές, του αναδεικνύουν τις προϋπάρχουσες φοβίες του και τον καλούν σε ''αντίσταση γενικώς'', δήθεν επειδή ''έτσι θέλει ο Θεός''», επισημαίνει ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου στο Αγιον Ορος, στο κείμενο με τίτλο «Το ράσο δεν πρέπει να είναι ''άσυλο''».

«Αυτοί που διαδίδουν ψευδολογίες για την πανδημία επιζητούν εξουσία και φήμη, απόκτηση ακροατηρίου και πειθήνιων οπαδών. Δεν καλλιεργούν αρετές στους ανθρώπους, καλώντας τους σε πραγματική μετάνοια, αλλά ''συμμαχούν με τον διάβολο'', ελέγχοντας τους ανθρώπους, εκμεταλλευόμενοι τις φοβίες και τα πάθη τους», αναφέρει ακόμη.

Τονίζει μάλιστα πως «μεταξύ όσων διαδίδουν φοβίες και ψεύδη για τα εμβόλια, οι ρασοφόροι είναι μειοψηφία, αλλά είναι αυτοί που προκαλούν την μεγάλη ζημιά στην δημόσια υγεία και την πνευματική κατάσταση του κόσμου», με αποτέλεσμα «να στιγματίζεται η Ορθόδοξη Εκκλησία στα μάτια του κόσμου, ως δήθεν σκοταδιστική, αντιεπιστημονική και απάνθρωπη».

Ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος επισημαίνει ακόμη ότι «οι ίδιοι ρασοφόροι δημιουργούν εδώ και χρόνια προβλήματα στην κοινωνία και στην Εκκλησία, προκαλώντας ταραχές, σχίσματα και ανυπακοή, διασπείροντας αμφιβολίες, ψευδή νέα και καινοφανείς ψευδοθεολογικές θεωρίες. Δυστυχώς, όμως, δεν υπήρξε έως σήμερα το απαραίτητο ενδιαφέρον από τις αρμόδιες αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφήνοντάς τους ανεξέλεγκτους, με ελεύθερο πεδίο δράσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.