Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στο προσκήνιο – Πίεση στους ανεμβολίαστους και αλλαγές στην εστίαση

Έντονη ανησυχία επικρατεί για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, ειδικότερα μετά την «έκρηξη» και το ρεκόρ που σημειώθηκε το Σάββατο (30.10). Τη...







Έντονη ανησυχία επικρατεί για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, ειδικότερα μετά την «έκρηξη» και το ρεκόρ που σημειώθηκε το Σάββατο (30.10). Την Κυριακή ο αριθμός των μολύνσεων από κορονοϊό ήταν αισθητά μειωμένος, πλην όμως αισθητά μειωμένος ήταν και ο αριθμός των ελέγχων με την κατάσταση να παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. 

Στο τραπέζι έχουν πέσει αρκετές σκέψεις και προτάσεις, όμως, οι αποφάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα παρθούν στην κρίσιμη σύσκεψη της Τετάρτης (03.11). Εκεί θα οριστικοποιήσουν τις εισηγήσεις που θα κάνουν προς την κυβέρνηση, η οποία έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα lockdown, με την κοινωνία και την οικονομία να παραμένουν λειτουργικές τον χειμώνα που έρχεται.

Στο «μάτι» της επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται στην παρούσα φάση οι «κόκκινες» περιοχές και οι ανεμβολίαστοι. Ειδικότερα, όσοι εξ αυτών είναι εργαζόμενοι σε κλάδους όπως η εστίαση και η ψυχαγωγία. Πηγές αναφέρουν ότι σχετικά με την εστίαση θα προωθηθούν και πάλι αλλαγές στον διαχωρισμό των ανοικτών και κλειστών χώρων, γεγονός που αναμένεται για ακόμα μια φορά να πλήξει τον κλάδο και να φέρει αντιδράσεις.

Στις σκέψεις των ειδικών είναι να θεωρούνται κλειστοί χώροι και όσοι εξωτερικοί έχουν «κλείσει» με πλαϊνές τέντες, καθώς θεωρούν ότι κι εκεί δημιουργούνται εστίες υπερμετάδοσης καθώς μπορούν σε αυτούς να κάθονται χωρίς κανέναν περιορισμό και οι ανεμβολίαστοι πολίτες. Οι χώροι αυτοί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένεται να θεωρούνται πλέον κλειστοί συνεπώς κανένας ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να τους χρησιμοποιήσει.

Παράλληλα, υπάρχει σκέψη και για rapid test 48 ωρών για τους ανεμβολίαστους που επιθυμούν να καθίσουν ακόμα και σε κάποιον ανοικτό χώρο σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας. Επίσης, προωθείται διεξαγωγή 2 – 3 rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με δική τους επιβάρυνση. Μέχρι τώρα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε ένα rapid test την εβδομάδα. Την ίδια ώρα, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα και η μαζική αποστολή sms προς 450.000 ανεμβολίαστους πολίτες, έτσι ώστε να πειστούν και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Θυμίζουμε πως υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις ειδικών για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, όπως αυτή που κατέθεσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, για ολοκληρωτικό κλείσιμο νυχτερινών κέντρων σε περιοχές όπου η επιδημιολογική εικόνα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.