Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν: «Είπα στον Μακρόν ότι η Ελλάδα τον κοροϊδεύει» – Οργή για τη βάση στην Αλεξανδρούπολη

Δεν είναι απλά ενοχλημένος από την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι οργισμένος! Και έφτασε στο σημείο να πει ...





Δεν είναι απλά ενοχλημένος από την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι οργισμένος! Και έφτασε στο σημείο να πει στον Εμανουέλ Μακρόν ότι η Ελλάδα τον κοροϊδεύει γιατί δεν έχει λεφτά να πληρώσει τα Rafale!

Εκείνο όμως που ενοχλεί περισσότερο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η βάση που δημιουργείται στην Αλεξανδρούπολη, κάτι το οποίο δεν το έκρυψε ούτε από τον Εμανουέλ Μακρόν ούτε από τον Τζο Μπάιντεν, με τους οποίους συναντήθηκε στο περιθώριο της G20 στη Ρώμη.

Ο Ερντογάν αποφάσισε, αιφνιδιαστικά, να επιστρέψει στην Τουρκία και να μην παραστεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη. Και φυσικά αυτό προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις. Άλλοι βρίσκουν την αιτία στην υγεία του και άλλοι στη… ζοχάδα του γιατί δεν του έδωσαν όσα αυτοκίνητα ασφαλείας ήθελε!

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη συμφωνία της Ελλάδας και τη Γαλλία, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής στην Άγκυρα από τη Ρώμη. Σύμφωνα με τη Sozcu, ο Ερντογάν είπε για τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν: «Η Ελλάδα δημιουργεί στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη και αγοράζει όπλα από τη Γαλλία. Μίλησα και με τον κ. Μπάιντεν και με τον κ. Μακρόν για το θέμα. Είπα: “Τι είναι αυτό στην Αλεξανδρούπολη; Η δημιουργία μιας βάσης εκεί ενοχλεί σοβαρά εμάς και τους ανθρώπους μας”. Σχετικά με τα Rafale ο Μακρόν μου είπε: “Έχουν λεφτά”. Του είπα: “Κοίτα, σε απατούν. Δεν έχουν λεφτά. Εγώ γνωρίζω ότι η Ελλάδα χρωστάει στη Δύση 400 δισεκατομμύρια…”. Το μόνο μέλημά μας με αυτές τις εξελίξεις είναι ότι εμείς ως Τουρκία θα είμαστε δυνατοί».

Σε ό,τι αφορά στη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Έχουμε το θέμα των F-35. Όπως γνωρίζετε, έχουμε ήδη πληρώσει 1,4 δισ. δολάρια. Σχετικά με αυτό, διαπραγματευτήκαμε την προμήθεια F-16. Δεν έχω δει καμία αρνητική στάση ως προς αυτό. “Μπορεί να μην έχουμε αποτελέσματα πολύ σύντομα. Ξέρετε, περνάει από δύο διαφορετικά μέρη, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία. Όπως γνωρίζετε, η κατάσταση είναι 50-50, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου”, μου είπε ο Μπάιντεν. Και του απάντησα: “Πιστεύω ότι μπορείς να το πετύχεις και βλέπω ότι έχεις ρίξει το βάρος σε αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή”».

Αναφορικά δε με την ακύρωση της επίσκεψής του στη Γλασκώβη, ο Ερντογάν – πάντα κατά την Sozcu – είπε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν ότι ζητήθηκε η εφαρμογή κάποιων πρωτοκόλλων ασφαλείας, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις και με τους υπόλοιπους ηγέτες.

«Μας είπαν ότι αυτά δεν μπορούν να υλοποιηθούν την τελευταία στιγμή. Αργότερα μάθαμε πως τα μέτρα που ζητήσαμε, εφαρμόστηκαν αλλά για άλλη χώρα. Δεν μπορούσαμε να το δεχτούμε αυτό. Δεν αφορούσε μόνο τη δική μας ασφάλεια, αλλά τη φήμη της χώρας μας. Είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία της υπόληψης του έθνους μας», τόνισε ο Ερντογάν.

Για τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν: «Ο Σολτς είναι ένα συμπαθητικό άτομο κατά τη γνώμη μου. Ας μην ξεχνάμε ότι διετέλεσε υπουργός στη γερμανική κυβέρνηση. Άρα δεν είναι ξένος, άγνωστος. Έχουμε λοιπόν κάποιον στο SPD και έχουμε κοινούς φίλους. Νομίζω ότι δεν θα είμαστε πολύ ξένοι. Ας ελπίσουμε, ότι όπως λένε θα σχηματίσουν κυβέρνηση τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Τον εμπιστεύομαι».newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.