Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ μέσα στα μούτρα...!!! «Μνήμη Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη για την 83η επέτειο του θανάτου του»!

Εκδήλωση για τη μνήμη του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με αφορμή την 83η επέτειο από τον θάνατό του, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι...







Εκδήλωση για τη μνήμη του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με αφορμή την 83η επέτειο από τον θάνατό του, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι όπου γεννήθηκε, το οποίο έγινε μουσείο το 1953, γράφει η Sözcü.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το προξενείο Θεσσαλονίκης και σε αυτή παραβρέθηκαν ο γενικός πρόξενος Εφέ Τζεϊλάν και το γενικό επιτελείο του προξενείου.

Η επέτειος έγινε με τη λήψη μέτρων για την επιδημία, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, όπως σημειώνεται.

Ο Τζεϊλάν, στην ομιλία του, τόνισε ότι η γέφυρα που έχτισε ο Ατατούρκ μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος της Τουρκίας είναι η «δημοκρατία», εξύμνησε το ‘αυτοκρατορικό’ παρελθόν του τουρκικού έθνους που έφθασε μέχρι την καρδιά της Μεσογείου.

Ενώ οι ενδιαφερόμενοι που δεν φιλοξενήθηκαν στον κήπο του Ατατούρκ λόγω των μέτρων της επιδημίας του Covid 19, παρακολουθούσαν την τελετή μέσα από τις οθόνες που ήταν τοποθετημένες στην πόρτα της εισόδου, ενώ οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στο σπίτι του Ατατούρκ μετά την τελετή. Σε ανακοίνωση που έγινε στην ιστοσελίδα του Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ότι η Οικία Ατατούρκ θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες μέχρι τις 17.00 σήμερα.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.