Tελευταια Νεα

Κυριακή, Οκτωβρίου 24, 2021

ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ.... Ο... τρισκατάρατος, ο Μπιλ ο Γκέιτς Προσκύνησε στην Παναγία στην κατεχόμενη Έφεσο , ενώ η κόρη του παντρεύτηκε μουσουλμάνο!

Ποιο είναι το Σπίτι της Παναγίας που επισκέφθηκε ο μεγιστάνας

Το ναυλωμένο σούπερ γιοτ «Lana» με τη σημαία των Νήσων Κέιμαν, το οποίο ανήκει τον Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή του κολοσσού λογισμικού Microsoft, αγκυροβόλησε στις ακτές του κόλπου του Κουσάντασι χτες το πρωί, κοντά στην Σμύρνη.

Του Χρήστου Τζώτζη

Η θαλαμηγός μήκους 107 μέτρων και πλάτους 16 μέτρων, που δρομολογήθηκε πέρυσι, συνοδευόταν από το υποστηρικτικό πλοίο «Wayfinder», κατηγορίας καταμαράν και μήκους 68,2 μέτρων. Οι προσωπικοί φρουροί και το προσωπικό του Γκέιτς έμειναν στο «Wayfinder».

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έχει περιουσία 146 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού ξεκουράστηκε για λίγο στο γιοτ με το όνομα «Lana», προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της συνοικίας Selçuk της Σμύρνης με το ιδιωτικό του ελικόπτερο γύρω στις 15.00. Έπειτα, ως προσκυνητής, κατευθύνθηκε και προσευχήθηκε στον οίκο της Παναγίας ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε την αρχαία ελληνική πόλη της Εφέσου και περιηγήθηκε στην αξιοθέατα με τους στενούς του φρουρούς.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ήρθε στο σπίτι της Παναγίας ενώ έκανε διακοπές με την πρώην σύζυγό του Μελίντα στη Μαρμαρίς το 2005 με το πολυτελές γιοτ του «Leander G», όπου είχε έρθει ως προσκυνητής για πρώτη φορά.

Πάντως προ ολίγων ημερών η Jennifer Gates, η κόρη του Bill Gates, παντρεύτηκε τον εκατομμυριούχο αρραβωνιαστικό της Nayel Nassar. Το βράδυ πριν, ο Μπιλ και η πρώην σύζυγός του Μελίντα συνόδευσαν την κόρη τους στον διάδρομο, ενώ το ζευγάρι παντρεύτηκε κρυφά σε μια μουσουλμανική τελετή.

Η μεγαλύτερη κόρη του Bill Gates, Jennifer Katharine, είναι 25 ετών. Η Jennifer και ο Nayel παντρεύτηκαν σε μια μυστική μουσουλμανική τελετή το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής στο κτήμα της Jennifer στο North Salem της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με πηγές.
Ποιο είναι το Σπίτι της Παναγίας που επισκέφθηκε ο Μπιλ Γκέιτς;

Στον χώρο αυτόν πιστεύεται ότι πέρασε τα τελευταία της χρόνια η Παρθένος, σε ένα μικρό πέτρινο σπίτι που έχτισε ο Άγιος Ιωάννης. Ένα σπίτι που σήμερα αποτελεί μονή των καθολικών αλλά και των μουσουλμάνων, καθώς το Κοράνι αποδέχεται την αγιότητα του προσώπου της Παναγίας.

Η οικία της Παναγίας ανακαλύφθηκε και αναγνωρίστηκε ουσιαστικά (αν και όχι τυπικά, από το Βατικανό) τον 19ο αιώνα, μετά τα οράματα μιας Γερμανίδας μοναχής, που υπέδειξαν τον συγκεκριμένο χώρο. Η Άννα Κατερίνα Έμμεριχ πιστεύεται ότι έβλεπε εικόνες από τη ζωή της Παναγίας και μεταξύ αυτών περιέγραψε την τελευταία της κατοικία, χωρίς η ίδια να έχει πάει ποτέ στην Έφεσο. Η ακρίβεια των περιγραφών της οδήγησε ιερωμένους να ταξιδέψουν στα νότια παράλια της Τουρκίας και εκεί να αναγνωρίσουν το συγκεκριμένο σπίτι.

Η αναγνώριση του συγκεκριμένου οικήματος ως η οικία όπου έζησε η Παναγία συνάδει και με την προφορική παράδοση των ορθόδοξων χριστιανών του κοντινού χωριού Κιρκιντζέ (απόγονοι των πρώτων Εφέσιων χριστιανών που εκδιώχθηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή) οι οποίοι είχαν ονομάσει τον χώρο Παναγία Καπουλού.

Από τότε χιλιάδες πιστοί του Χριστιανισμού και του Ισλάμ προσέρχονται να προσκυνήσουν, πολλές φορές έχουν αναφερθεί «θαύματα» στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ στις 15 Αυγούστου, κατά την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, συμβαίνει το σπάνιο φαινόμενο να συνυπάρχουν σε κοινή λειτουργία ορθόδοξοι, καθολικοί και μουσουλμάνοι! Τη μονή έχουν επισκεφτεί Πάπες, με τελευταία επίσκεψη αυτή του Πάπα Βενέδικτου του 16ου το 2006. Μια ενέργεια που «πιστοποίησε» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τεράστιας σημασίας ιστορικότητα του χώρου.
pentapostagma.gr

« Προηγουμενη
Επομενη »