Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τύμπανα πολέμου στην κορεατική χερσόνησο: Η Σεούλ ανακοίνωσε την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Η Νότια Κορέα πραγματοποίησε με επιτυχία σήμερα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, ανακοινώθηκε από τη νοτιοκορεατική προεδρία ...







Η Νότια Κορέα πραγματοποίησε με επιτυχία σήμερα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, ανακοινώθηκε από τη νοτιοκορεατική προεδρία και η χώρα έγινε έτσι η έβδομη στον κόσμο που διαθέτει αυτή την τεχνολογία αιχμής.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το υποβρύχιο Αν Τσανγκ-χο, που τέθηκε πρόσφατα σε υπηρεσία, και διήνυσε την προβλεπόμενη απόσταση πριν πλήξει το στόχο του, ανακοινώθηκε από την προεδρία της Νότιας Κορέας.

Ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν επέβλεψε τη δοκιμή αυτή.

Μέχρι σήμερα, όλες οι άλλες χώρες που διαθέτουν αποδεδειγμένες δυνατότητες εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων θαλάσσης-εδάφους (SLBM), διαθέτουν και το πυρηνικό όπλο.

Η κατοχή ενός SLBM είναι «πολύ σημαντική σε όρους αποτροπής έναντι των απειλών που προέρχονται από πολλές κατευθύνσεις», ανακοινώθηκε από τη νοτιοκορεατική προεδρία.

«Αυτή θα διαδραματίσει μείζονα ρόλο στην αυτόνομη εθνική άμυνα και την εγκαθίδρυση της ειρήνης στη κορεατική χερσόνησο στο μέλλον», προστέθηκε από την ίδια πηγή.

Το Αν Τσανγκ-χο, ένα υποβρύχιο 3.000 τόνων με κινητήρα ντίζελ, το οποίο φέρει το όνομα ενός διάσημου αγωνιστή της ανξεαρτησίας, τέθηκε σε υπηρεσία τον Αύγουστο.

Νωρίτερα σήμερα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε και εκείνη βαλλιστικούς πυραύλους γεμίζοντας ανησυχία την παγκόσμια κοινότητα.

Τουλάχιστον ένας πύραυλος άγνωστου τύπου εκτοξεύτηκε από την ανατολική ακτή της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Μικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας, λίγες ημέρες μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης τύπου κρουζ.

Η Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επίσης, ότι εντοπίστηκε ένα ίχνος, που μπορεί να είναι βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα, από την πλευρά της, επιδιώκει από καιρό να αναπτύξει την τεχνολογία της εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο.

Τον Ιανουάριο, στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην Πιονγκγιάνγκ, η Βόρεια Κορέα παρουσίασε τέσσερις από τους πυραύλους αυτούς, οι οποίοι αποτελούν «το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο», σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.