Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι ψάχνουν τα υποβρύχια μας... Σαράντα παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη: Οι περισσότερες από ανθυποβρυχιακά ATR-72

Τέσσερα τουρκικά F-16 πέταξαν οπλισμένα και σε δύο περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής Σε νέες μαζικές παρ...





Τέσσερα τουρκικά F-16 πέταξαν οπλισμένα και σε δύο περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής

Σε νέες μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησε σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ πάνω από το Αιγαίο πέταξαν οκτώ F-16 σε τέσσερις σχηματισμούς και δύο ελικοφόρα αεροσκάφη Ναυτικών Επιχειρήσεων ATR-72.

Τα τουρκικά αερσκάφη που κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, προέβησαν σε 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, οι 34 εκ των οποίων έγιναν από τα ανθυποβρυχιακά ATR-72.

Τέσσερα από τα F-16 πέταξαν οπλισμένα και σε δύο περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Παράλληλα καταγράφηκαν και έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «κινητικότητα» των τουρκικών ATR σημειώθηκε μια ημέρα μετά το «τρολάρισμα» του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου για το υποβρύχιο «Παπανικολής» που, όπως σχολίασε στο Facebook, «αναδύθηκε επιβλητικά έξω από το λιμάνι της Μεγίστης» στο Καστελόριζο χωρίς ν’ αντιληφθούν το παραμικρό οι Τούρκοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.