Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πλαστά πιστοποιητικά: Τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών

 Τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα έχουν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών με την υποψία έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών, έπειτα από τα...


 Τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα έχουν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών με την υποψία έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών, έπειτα από τα φαινόμενα απάτης στον Παλαμά Καρδίτσας και αλλού.

Μιλώντας για το θέμα στο MEGA, ο διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, εξηγεί πως «δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία, ούτε είμαστε βέβαιοι ότι έχει εκδηλωθεί κάποιο σχήμα απάτης, αλλά στην ανάλυση διακινδύνευσης βγήκαν πιο ψηλά από τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα».

Οι τρόποι ελέγχου για απάτη στα εμβολιαστικά κέντρα

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τσεκάρουν αρχικά αν υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτών από μακρινές περιοχές που εμβολιάστηκαν στα εν λόγω εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς να συντρέχει κάποιος προφανής λόγος γι’ αυτό.

Επιπλέον, αν εντοπιστούν μαζικοί εμβολιασμοί που πραγματοποιούνται βραδινές ώρες, πράγμα σπάνιο για τα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, τότε αυτά μπαίνουν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.

«Εμείς παρακολουθούμε τη διαδικασία και βλέπουμε πού υπάρχει το λεγόμενο μοτίβο απάτης. Και εκεί πρέπει να επέμβουμε βάζοντας μία δικλίδα, είτε ηλεκτρονική είτε αυτό που λέγεται ''αρχή των 4 ματιών'', είτε διάκριση αρμοδιοτήτων», αποκάλυψε σε άλλες δηλώσεις του ο κ. Μπίνης.

«Ειδικότερα, για την περίπτωση με τον Παλαμά Καρδίτσας, είχε γίνει το βασικό λάθος που κάνουμε όλοι μας, που υπάρχει ένα εργαλείο, ένα λάπτοπ, μια ταμπλέτα, ένα κομπιούτερ που χρησιμοποιούν όλοι, ο καθένας μπαίνει με τους προσωπικούς του κωδικούς. Υπάρχει το μονοπάτι ελέγχου, το ψηφιακό ίχνος».

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα πλαστά πιστοποιητικά

Εξάλλου, την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν οι καταγγελίες για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού-νόσησης από υπαλλήλους δομών υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Πλιώτας καλεί τους συναδέλφους του να διερευνούν σχολαστικά κάθε πληροφορία που σχετίζεται με εικονικούς εμβολιασμούς και, εφόσον υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, να προχωρούν στην άσκηση ποινικής δίωξης και να διερευνούν εξονυχιστικά τυχόν ύπαρξη κυκλωμάτων που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά.

Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

Προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού έχει εκφράσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ζήτησε ταχύτατη διερεύνηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι τη διερεύνηση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία σχηματίζει δικογραφία, προκειμένου να πέσει άπλετο φως και να αποδοθούν οι ευθύνες στους εμπλεκομένους.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας ο κ. Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη.

Ο υπουργός ζήτησε την ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση κοινής λήψεως από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.