Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα διεθνή ΜΜΕ για τον πύρινο εφιάλτη στην Ελλάδα.. «Δεν έχει τέλος η πύρινη κόλαση», γράφει το Reuters

Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις για τον πύρινο εφιάλτη που ζει η Ελλάδα - Δείτε τα δημοσιεύματα «Μάχη...







Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις για τον πύρινο εφιάλτη που ζει η Ελλάδα - Δείτε τα δημοσιεύματα

«Μάχη» με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Αττική έπειτα από μία ακόμα πολύ δύσκολη νύχτα. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται τιτάνια προσπάθεια για να περιοριστεί η φωτιά στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, της Βαρυμπόμπης και της Μαλακάσας, εκεί όπου έχει ξεσπάσει νέο μέτωπο στην Εθνική Οδό.

Τα διεθνή Μέσα μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις των πυρκαγιών στη χώρα μας με live βίντεο, συγκλονιστικές εικόνες από τις φωτιές και ανταποκρίσεις.

Tα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη απασχολούν το διεθνή Τύπο που «χύνει» τόνους από μελάνι. Πρωτοσέλιδα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Reuters, Guardian,BBC,CNN, Independent) για την κόλαση φωτιάς στη χώρα μας κάνουν το γύρο του διαδικτύου, αναφερόμενα στις εξελίξεις σε επιχειρησιακό επίπεδο και στις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για την κατάσταση.


Οι φωτιές που πλήττουν την Ελλάδα μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών μέσω μαζικής ενημέρωσης που μεταδίδουν τις νέες εξελίξεις γύρω από τα πύρινα μέτωπα.

Στον πύρινο εφιάλτη στη χώρα μας - εν μέσω του χειρότερου καύσωνα εδώ και 30 χρόνια - αναφέρεται το Reuters.«Δεν έχει τέλος η πύρινη ''κόλαση'' στην Ελλάδα, καθώς οι φωτιές μαίνονταν μέσα στη νύχτα».

Το πρακτορείο σημειώνει ότι η Ελλάδα, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, αντιμετωπίζει ακραίες καιρικές συνθήκες αυτό το καλοκαίρι.

«Κόκκινες φλόγες φώτιζαν τη νύχτα στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας, κάτοικοι εγκατέλειπαν προάστια, αιτούντες άσυλο εκκενώθηκαν κι οι Αρχές προειδοποίησαν για νέες πυρκαγιές την Παρασκευή, καθώς οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου και αναμένονταν ισχυροί άνεμοι», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Το δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Αρχών και των πυροσβεστών, προκειμένου να περιορίσουν τις φωτιές.





Με τίτλο «Οι φωτιές στην Ελλάδα εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα, νεκρός ένας πυροσβέστης», το BBC αναφέρεται στις καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα. «Τεράστια σύννεφα καπνού πλέουν πάνω από τα βόρεια προάστια της Αθήνας, μεταδίδοντας λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.


«Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις πυρκαγιές που καίγονται εκτός ελέγχου στην Ελλάδα και την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης φωτιάς στα βόρεια της Αθήνας που άφησε έναν άνθρωπο νεκρό», μεταδίδει ο Independent.



Το CNN πέραν του εκτενούς ρεπορτάζ και των live συνδέσεων, φιλοξενεί και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.