Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξέσπασε «εμφύλιος» στην Τουρκία: Ερντογανικοί προς Κεμαλιστές: «Χαίρεστε με τις φωτιές» ... Χάος, απόγνωση και οργή!

Μέσα σε λίγες ημέρες, περισσότερες από 25 επαρχίες στην Τουρκία μετατράπηκαν σε κολαστήριο. Καθώς οι πυρκαγιές, συνεχίζουν να καταπίνουν ολό...







Μέσα σε λίγες ημέρες, περισσότερες από 25 επαρχίες στην Τουρκία μετατράπηκαν σε κολαστήριο. Καθώς οι πυρκαγιές, συνεχίζουν να καταπίνουν ολόκληρη τη μεσογειακή ακτογραμμή της χώρας, αφήνοντας καίγοντας πολύτιμα δάση και πανίδα, οι κεντρικές και τοπικές αρχές της Τουρκίας επέδειξαν μια τεράστια - σχεδόν συνεπή - αποτυχία στην καταπολέμηση της καταστροφής.

Η φαινομενική κακή προετοιμασία, με την λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων και η απελπισία έχει ως εκ τούτου, πυροδοτήσει τις φλόγες της βαθιάς οργής μεταξύ του πληθυσμού, ο οποίος ήδη αισθάνεται τις συνέπειες μιας παρατεταμένης πολιτικής και οικονομικής κρίσης που διαρκεί στην χώρα για μήνες.

Πολλοί Τούρκοι πολίτες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν λόγω της επιδείνωσης της κλιματικής κρίσης και των συνεχιζόμενων επιπτώσεών της παγκοσμίως, η κυβέρνηση Ερντογάν να αντιμετωπίζει την καταστροφή με τρία συνολικά πυροσβεστικά αεροσκάφη και μισή ντουζίνα ελικόπτερα;

Γιατί η Άγκυρα καθυστερεί και αντιστέκεται, στα αιτήματα γειτονικών εθνών για την αποστολή υποστήριξης; Με ποιο σκεπτικό οι κυβερνητικοί βουλευτές της εξουσίας στην Άγκυρα, αντί να συντονίζουν τις προσπάθειες, συνεχίζουν να απειλούν και να επιτίθενται σε πολίτες που διαμαρτύρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που φωνάζουν για αποστολή βοήθειας;

Με ποιά λογική, εάν υπάρχει, πετάνε πακέτα τσαγιού στο πλήθος, όπως έκανε ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην πληγείσα από καταστροφές παράκτια πόλη Μαρμαρίς; Εν ολίγοις, οι άνθρωποι ρωτούν: "Τι σκέφτονται πραγματικά οι κυβερνήτες της χώρας;"

Οι απαντήσεις μπορεί να είναι απλές. Η φαινομενικά ασταμάτητη σειρά φυσικών καταστροφών, όπως το πρωτοφανές πρόβλημα βλέννας στη θάλασσα του Μαρμαρά και οι τρέχουσες πυρκαγιές, καθώς και η ταραγμένη μάχη κατά του COVID-19, εκθέτουν περαιτέρω την ανικανότητα της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας και προσδοκίες.

Σταγόνα -σταγόνα, η μανία ενάντια στην εξουσία του Ερντογάν συσσωρεύεται. Ωστόσο, αυτή η οργή δεν φαίνεται να βρίσκει λογική δυναμική μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, η οποία φαίνεται τόσο κατακερματισμένη όσο και μπερδεμένη. Το αν αυτή η συσσωρευμένη οργή, θα μεταφραστεί ή όχι σε ολοκληρωμένη πολιτική δράση εναντίον της κυβέρνησης, μένει να φανεί, καθώς οι ανησυχίες για μια ευρύτερη αναταραχή αυξάνονται.

Καθώς οι πολύτιμοι φυσικοί της πόροι σπαταλούνται, η Τουρκία έχει σηματοδοτήσει για άλλη μια φορά, το επίπεδο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Καθώς η διοικητική ανικανότητα απειλεί να γίνει χρόνιο ζήτημα, οι προοπτικές σταθερότητας φαίνεται να απομακρύνονται.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην γειτονική Τουρκία, είναι ότι ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσάρογλου, κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός αρχισυντάκτη δημοσιογράφου, λόγω δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνέδεε το κόμμα του με τις συνεχιζόμενες θανατηφόρες πυρκαγιές, όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24 .

Ο ηγέτης του CHP, απαιτεί αποζημίωση 100.000 λιρών (11.900 $) λόγω ανάρτησης στο Twitter του İbrahim Karagül, στο οποίο ο πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας Yeni Şafak, ανέφερε ότι συνεργάστηκε με το PKK στις δασικές πυρκαγιές που προκάλεσαν όλεθρο στη μεσογειακή ακτή της χώρας .

"Το ΡΚΚ έκαψε τα δάση, ενώ αυτοί (το CHP), πήγαν το θέμα σε διαφορετική κατεύθυνση", έγραψε ο Καραγκούλ. "Αυτή είναι μια πολύ βρώμικη συμμαχία. Ο Kılıçdaroğlu, είναι ένα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας", έγραψε.

Η Τουρκία, εισήλθε στην εξηκοστή ημέρα της μάχης με πρωτοφανείς δασικές πυρκαγιές. Οι φλόγες που ξέσπασαν στις νότιες παράκτιες περιοχές στις 28 Ιουλίου, σκότωσαν τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους, τραυματίζοντας εκατοντάδες.

Η τουρκική κυβέρνηση, ερευνά το ενδεχόμενο εμπλοκής του ΡΚΚ στον εμπρησμό των φλογών. Χαρακτηρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, είναι μια ένοπλη ομάδα που βρίσκεται σε πόλεμο στην Τουρκία, για κουρδική αυτοδιοίκηση εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Η μήνυση εναντίον του Καραγκιούλ, κατηγορεί τον δημοσιογράφο για «συκοφαντία», «ύβρεις» και «υποκίνηση μίσους και εχθρότητας», ανέφερε στο Twitter ο δικηγόρος του Kılıçdaroğlu.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα "Χαμπέρτουρκ" ο γνωστός δημοσιογράφος Φατίχ Αλταϊλί, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ, σταμάτησε το πρόγραμμα κατασκευής εγχώριων πυροσβεστικών αεροσκαφών το 2002. Υπενθυμίζει, ότι το πρώτο εγχώριο πυροσβεστικό αεροσκάφος είχε χρησιμοποιηθεί στην Τουρκία κατά τον σεισμό του 1999, για να σβήσει την πυρκαγιά που ξέσπασε στο διυλιστήριο Τürpaş. Μάλιστα υπήρξε και αίτημα αγοράς αεροσκάφους πυρόσβεσης από τις ΗΠΑ.

Οργισμένος ο κόσμος - Κυβερνητικός εμπαιγμός

Τις προηγούμενες ημέρες το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ΤΡΤ, μετέδωσε για άγνωστο λόγω ότι οι φωτιές στο Χισαρονού στην Αττάλεια είχαν σβήσει. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι εξοργισμένοι κάτοικοι της περιοχής, όταν βρήκαν τους εν λόγω δημοσιογράφους τους επιτέθηκαν εν εξάλλω, ζητώντας εξηγήσεις γιατί έκαναν κάτι τέτοιο. Μάλιστα τα βίντεο στο διαδίκτυο δείχνουν, έναν εξ αυτών να επιτίθεται και να χτυπά έναν εκ των δημοσιογράφων, την ώρα που η φωτιά στο δάσος πίσω τους μαίνεται και η αστυνομία παρακολουθεί από μακριά αμέτοχη.

Η μόνη προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν, είναι μην φανεί αδύναμη η Τουρκία. Το διατυμπανίζουν εδώ και δύο μέρες, όλοι οι υπουργοί και όλα τα κυβερνητικά τρολ στο Twitter. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ενώ δημιουργήθηκε σχετικό χασταγκ #helpturkey με 5,75 εκατομμύρια re-tweets σε λίγες ώρες, το οποίο ζητά βοήθεια διότι το κράτος έχει εγκαταλείψει τους ανθρώπους στη μοίρα τους, λίγη ώρα αργότερα δημιουργήθηκε το αντίθετο #WeDontNeedHelp με 61.000 re-tweets, το οποίο αποκαλεί "προδότες" που "μειώνουν την εικόνα της Τουρκίας", όσους ζητούν βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.