Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιωάννινα: Αυτή είναι η Βουλγάρα «εισπράκτορας» της σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες της αλλοδαπής που είχε σ...







Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες της αλλοδαπής που είχε συλληφθεί στις 13 Ιουλίου στα Ιωάννινα, μόλις είχε παραλάβει 12.200 ευρώ από έναν ηλικιωμένο τον οποίο εξαπάτησαν συνεργοί της ότι το παιδί του έπαθε σοβαρό ατύχημα και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Πρόκειται για την Ani Peneva του Xristov και της Vesa που γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1967 στη Βουλγαρία. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρες απάτης κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα, σε συνεργασία με το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι η ίδια είχε παραλάβει νωρίτερα από άλλη μια ηλικιωμένη μια σακούλα με 14.000 ευρώ και χρυσά κοσμήματα.



Από την έρευνα εξακριβώθηκε η 54χρονη ουλγάρα ήταν ένα από τα τρία μέλη οργάνωσης, με αρχηγό έναν ομοεθνή της ο οποίος τηλεφωνούσε από την Βουλγαρία σε ηλικιωμένους παριστάνοντας τον γιατρό και επιχειρούσε να τους πείσει να δώσουν άμεσα τα χρήματα για την εγχείρηση συγγενικών τους προσώπων, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να ακρωτηριαστούν! Μια άλλη Βουλγάρα αναλάμβανε να παίξει το ρόλο της «κόρης» του θύματος, εκλιπαρώντας τον ηλικιωμένο να πληρώσει!

Μια από τις «εισπράκτορες» της σπείρας ήταν η 54χρονη και, με την ίδια μεθοδολογία, είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν τουλάχιστον 44 άτομα, από τα οποία φιλοδοξούσαν να βγάλουν συνολικά 516.000 ευρώ! Τα κατάφεραν σε τουλάχιστον επτά περιπτώσεις, αποκομίζοντας πάνω από 120.000 ευρώ. Μόνο τον τελευταίο μήνα, η 54χρονη είχε αποσπάσει 9.000 ευρώ από μια ηλικιωμένη στα Τρίκαλα, ενώ άλλες αλλοδαπές εισέπραξαν 8.400 ευρώ από τρεις ηλικιωμένες στην περιοχή των Φερών Αλεξανδρούπολης και 2.500 ευρώ από άλλη μια ηλικιωμένη στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.