Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνηθισμένα πράγματα... Πακιστάν: Γιος μεγιστάνα αποκεφάλισε κόρη διπλωμάτη!

Ο γιος ενός μεγιστάνα στο Πακιστάν, φέρεται να βασάνισε μία παιδική του φίλη που κρατούσε αιχμάλωτη για τρεις ημέρες πριν τελικά την αποκεφα...





Ο γιος ενός μεγιστάνα στο Πακιστάν, φέρεται να βασάνισε μία παιδική του φίλη που κρατούσε αιχμάλωτη για τρεις ημέρες πριν τελικά την αποκεφαλίσει.

Πρόκειται για τον 30χρονος Ζαχίρ Τζάφερ, ο οποίος κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτη την 27χρονη Νουρ Μουκαντάμ στο σπίτι του στο Ισλαμαμπάντ, πριν την αποκεφαλίσει βάναυσα.

Εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο στο Πακιστάν και χιλιάδες περισσότερες είναι θύματα βάναυσης βίας, όμως πολύ λίγες περιπτώσεις λαμβάνουν τη συνεχή προσοχή των μέσων ενημέρωσης και ένας μικρός μόνο αριθμός δραστών τιμωρούνται.

Η φρικτή δολοφονία έχει προκαλέσει οργή και δημόσια κατακρευγή στο Πακιστάν, το οποίο έχει ήδη χαλαρώσει τους νόμους σχετικά με την ενδοοικογενειακή κακοποίηση και ένα κακό ιστορικό προστασίας των γυναικών από τη βία.

Η επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Επιστημών Μάνατζμεντ της Λαχώρης, Νίντα Κιρμπάνι, δήλωσε ότι «το στάτους των εμπλεκομένων οικογενειών, η οικογένεια του Ζαχίρ Τζάφερ, και βεβαίως του πατέρα της Νουρ που ήταν πρώην πρεσβευτής, και το γεγονός ότι αυτό συνέβη εντός των κύκλων της ελίτ του Ισλαμαμπάντ… όλα αυτά μαζί αναμφίβολα έστρεψαν περισσότερο την προσοχή σε αυτή την υπόθεση».

Η δολοφονία της Νουρ Μουκαντάμ έχει γίνει η πιο έντονα αναφερθείσα γυναικοκτονία στην πρόσφατη ιστορία. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με οργισμένα σχόλια ενώ διαδηλώσεις και αγρυπνίες πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες πόλεις, καθώς και από Πακιστανούς της διασποράς ακόμη και σε μακρινές χώρες όπως ο Καναδάς και οι ΗΠΑ.

Οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου αρνούνται να κάνουν εικασίες για το κίνητρο του φερόμενου ως δράστη, ενώ ο δικηγόρος του έχει ζητήσει «δίκαιη δίκη».

Οι γονείς του Τζάφερ, Ασμάτ και Ζακίρ, συνελήφθησαν επίσης με την κατηγορία ότι έκαναν τις «μέγιστες προσπάθειες για να εξαλείψουν τα αποδεικτικά στοιχεία». Ο Ασμάτ και ο Ζακίρ βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τον γιο τους και είχαν «άμεσες πληροφορίες» για την απαγωγή, είπε ο δικαστής σε δήλωση του. Μάλιστα, έστειλαν ψυχαναλυτές αντί αστυνομικούς να ασχοληθούν με τον γιο τους αφού ανακάλυψαν τι είχε συμβεί. 

 


Αντιμέτωπη με τη δημόσια οργή, η οικογένεια Τζάφερ δημοσίευσε ολοσέλιδες καταχωρίσεις στις εφημερίδες παίρνοντας αποστάσεις από τη δολοφονία και καλώντας για δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.