Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Σαρώνει η πύρινη λαίλαπα... Τριπλό μέτωπο φωτιάς σε Ολυμπιακό Χωριό, Τατόι, Θρακομακεδόνες

Νύχτα πύρινης λαίλαπας στην Αττική καθώς η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη εκτυλίσσεται σε τρία πύρινα μέτωπα: Ολυμπιακό Χωριό, Τατόι και Θρακο...






Νύχτα πύρινης λαίλαπας στην Αττική καθώς η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη εκτυλίσσεται σε τρία πύρινα μέτωπα: Ολυμπιακό Χωριό, Τατόι και Θρακομακεδόνες.

Το βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους Θρακομακεδόνες και το Ολυμπιακό χωριό.

«Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες, στο Ολυμπιακό χωριό ή στη Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές.», αναφέρεται στην ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη,έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη καταστροφή τόσο στο δάσος όσο και σε σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη μέσα στη Βαρυμπόμπη όπου έφτασε και μέχρι την πλατεία. Στο συγκεκριμένο σημείο κατάφεραν να την αναχαιτίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά τα μέτωπα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα καθώς οι φλόγες πλησίασαν μέχρι το Ολυμπιακό χωριό και τους Θρακομακεδόνες, ενώ οι πυροσβέστες δημιούργησαν "ζώνη" και εντός του στρατοπέδου του Τατοΐου για να εμποδίσουν τα μέτωπα να πλησιάσουν.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, εννέα ελικόπτερα, καθώς και επτά αεροσκάφη. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος βρίσκεται στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ το μεσημέρι ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Δευκαλίων και ο στρατός διέθεσε εκτός από εναέρια μέσα και πεζοπόρα τμήματα και μηχανήματα έργου που βρίσκονται στο σημείο. Επίσης, πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχει διαθέσει η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.