Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Βίαιος Αύγουστος»: 101 χρόνια από τις ταραχές κατά Ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο

ekirikasΤΟΡΟΝΤΟ. Ηταν αρχές Αυγούστου του 1918, 101 χρόνια πριν, όταν ξέσπασαν βίαιες ταραχές στο Τορόντο εναντίον Ελλήνων μεταναστών. ...





ekirikasΤΟΡΟΝΤΟ. Ηταν αρχές Αυγούστου του 1918, 101 χρόνια πριν, όταν ξέσπασαν βίαιες ταραχές στο Τορόντο εναντίον Ελλήνων μεταναστών.

Εκείνο το καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο να οδεύει προς το τέλος του, η μικρή -ακόμη- ελληνική κοινότητα του Τορόντο, ήταν το θύμα της οργής και της δυσαρέσκειας των βετεράνων που επέστρεφαν και ένιωθαν πως τους είχαν εκτοπίσει, γράφει η Canadian Encyclopedia.




Η θρυαλλίδα; Ο στρατιώτης, Claude Cludernay, σακατεμένος στον πόλεμο, έτρωγε σε ένα εστιατόριο ελληνικής ιδιοκτησίας, το White City Cafe στο 433 Yonge Street την 1η Αυγούστου 1918. Αν και συνήθως φιλικός, ο Cludernay ήταν μεθυσμένος και επιθετικός. Χτύπησε έναν σερβιτόρο, ο οποίος τον έδιωξε από το κατάστημα και κάλεσε την Αστυνομία.

Το μικρό αυτό γεγονός προκάλεσε αγανάκτηση. Από τις 2 έως τις 5 Αυγούστου του 1918, ορδές βετεράνων και πολιτών, περί τις 50.000, έκαναν πορεία στους δρόμους του Τορόντο, λεηλατώντας και καταστρέφοντας ελληνικές επιχειρήσεις.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.