Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα φλεγόμενα δάση της Τουρκίας και η παράνοια απειλής νέου πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν!

Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν χρησιμοποιήθηκαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Τουρκία, υπό τον φόβο νέου πραξικοπήματος; Τα δάση της Τουρκί...








Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν χρησιμοποιήθηκαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Τουρκία, υπό τον φόβο νέου πραξικοπήματος;

Τα δάση της Τουρκίας καίγονταν για μια εβδομάδα, αλλά ο στρατός, ειδικευμένος στην κατάσβεση των πυρκαγιών, παρέμεινε στα στρατόπεδά του, την ώρα που στρατιώτες που είχαν σταλεί από το Αζερμπαϊτζάν μάχονταν με τις φλόγες.

Ο Barış Yarkadaş, δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), εξέφρασε τις απόψεις του για το θέμα σε μια στήλη που έγραψε στην εφημερίδα "Korkusuz" την Τρίτη.

Ακολουθούν τα κύρια αποσπάσματα του άρθρου, το οποίο είναι μεταφρασμένο από τα τουρκικά:


"Δεν σας φαίνεται περίεργο και σε εσάς; Πενήντα τρία οχήματα και 220 στρατιώτες προέρχονται από το αδελφικό Αζερμπαϊτζάν για να σβήσουν τις φωτιές στα δάση μας και ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης δεν φαίνεται πουθενά!

Φυσικά, το λάθος εδώ δεν είναι ο Τούρκος στρατιώτης!

Οι στρατιώτες μας πάντα σπεύδουν να βοηθήσουν το έθνος, ανεξάρτητα από οποιονδήποτε κίνδυνο, κατά τη διάρκεια σεισμών, πλημμυρών ή άλλων φυσικών καταστροφών.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση του AKP και του MHP δεν επιτρέπουν στους στρατιώτες να βγουν από τα στρατόπεδά τους, ίσως το κάνουν όταν το τουρκικό έθνος το έχει περισσότερο ανάγκη.

Ο λόγος είναι ξεκάθαρος.

Επειδή και τα δύο πολιτικά κόμματα δεν εμπιστεύονται τους στρατιώτες μας, φοβούνται το πρόσθετο κύρος που θα κερδίσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εάν βγουν στο πεδίο και κάνουν πυρόσβεση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στρατεύματα από το αδελφικό Αζερμπαϊτζάν ήρθαν να σβήσουν τις φωτιές, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες παρακολουθούσαν τα φλεγόμενα δάση.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν θεσμοθετημένη ικανότητα και οργανωμένη δύναμη πυρόσβεσης. Επιπλέον, η Στρατοχωροφυλακή, οι χερσαίες δυνάμεις και το ναυτικό διαθέτουν αρκετό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό για την κατάσβεση πυρκαγιών.

Όλος αυτός ο φόβος…

Αλλά η κυβέρνηση του ΑΚΡ ζει με συνεχή «παράνοια πραξικοπήματος» και δεν θέλει τους στρατιώτες να πηγαίνουν στο πεδίο με οποιαδήποτε ιδιότητα. Ο φόβος ότι «αν ο στρατιώτης βγει στο πεδίο, δεν θα επιστρέψει στο στρατώνα» εμποδίζει χιλιάδες συμμετέχοντες στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Δεδομένου ότι το MHP έχει την ίδια νοοτροπία, παρακολουθεί τα δάση να καταστρέφονται. Ούτε ένας αξιωματούχος του MHP δεν φωνάζει για την αδιαφορία του AKP καθώς καίγονται τα δέντρα.

Λοιπόν, πού ήταν ο εθνικισμός σου ενώ η «πράσινη πατρίδα» έκαιγε; Δεν σε πονάει καθόλου;

Ακριβώς επειδή δεν εμπιστεύεστε τον στρατό, τα δάση, τα δέντρα, τα πουλιά και τα σκαθάρια αυτής της χώρας φλέγονται!

Εκκαθαρίζετε την Τουρκική Αεροναυτική Ένωση (THK), επειδή την ίδρυσε ο Ατατούρκ, αφήνοντας τα δάση μας απροστάτευτα!

Δεν αγοράζετε ούτε ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο για τα δάση μας.

Δεν επιτρέπετε καν στις ομάδες που έχουν σταλεί από τους Μητροπολιτικούς Δήμους Μερσίνης, Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Και εσείς, λόγω της δυσπιστίας σας προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αποτρέπετε τις πυροσβεστικές προσπάθειες του ναυτικού από την ακτή και της Στραχωροφυλακής από τον αέρα.

Να είστε σίγουροι, αυτοί οι άνθρωποι, αυτό το έθνος δεν θα ξεχάσει!

Δεν ντρέπεστε;

Η κυβέρνηση AKP και MHP, η οποία άφησε τα αεροπλάνα της THK να σαπίσουν σε υπόστεγα, ζήτησε "βοήθεια" από τον "Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας" για να μην γίνει στόχος όταν ξέσπασε η κοινωνική αντίδραση.

Αυτός ο μηχανισμός, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι θα στείλει τρία αεροπλάνα στην Τουρκία για να βοηθήσουν στις πυροσβεστικές δραστηριότητες. Ένας υπάλληλος ονόματι Janez Lenarcic μοιράστηκε λεπτομέρειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον τύπο των αεροσκαφών που θα σταλούν.


Αποδεικνύεται ότι τα αεροπλάνα είναι το ίδιο μοντέλο με αυτά που αφήνονται να σαπίσουν στα υπόστεγα μας THK ...

Αναρωτιέμαι αν όσοι άφησαν τα αεροπλάνα μας να σαπίσουν λόγω της εχθρότητάς τους προς το THK ένιωσαν ποτέ ντροπή όταν είδαν αυτές τις φωτογραφίες;

Τι είπε ο αθάνατος ποιητής της Τουρκίας Ναζίμ Χικμέτ;

«Είδαμε φωτιά και προδοσία και στεκόμασταν με φλεγόμενα μάτια πάνω από αυτόν τον κόσμο…»

Σε όποιον φίλο και να μιλήσω λέει: «Δεν μπορούσα να κοιμηθώ μέχρι το πρωί ...», «Έκλαιγα όλο το βράδυ ...», «Δεν θέλω καν να κοιτάξω τηλεόραση ή διαδίκτυο».

Είμαστε όλοι θυμωμένοι!

Γιατί είδαμε φωτιά και προδοσία!

Με τα φλεγόμενα δάση μας, ένα μέρος της ψυχής μας χάνεται! Γιατί η σάρκα της πατρίδας μου καίγεται, η πατρίδα μας!

Και δυστυχώς, δεν έχουμε κυβέρνηση που μπορεί είτε να καταλάβει τι συμβαίνει, είτε να βρει λύση. Ούτε θέλει να παράγει λύση!

Παρόλο που κυβερνούν την Τουρκία για 20 χρόνια, ούτε έχουν κατανοήσει την κλιματική κρίση ούτε έχουν λάβει ανάλογα μέτρα. Η χώρα μας έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί στην τύχη της…

Είμαστε και θυμωμένοι και ανήμποροι! Ενώ τα δάση καίγονται, εμείς πεθαίνουμε, η πατρίδα μας εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας. Το AKP και το MHP, που είναι υπεύθυνα για αυτό, ενεργούν σαν να μην συνέβη τίποτα. Η φωτιά και η προδοσία αφήνουν σημάδια στο σώμα μας σαν μαχαίρι…

Αυτοί που είναι στην εξουσία δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η ουλή κάθε πληγής εξαφανίζεται τελικά, η ουλή μιας πληγής με μαχαίρι δεν φεύγει"

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι εφόσον οι παραπάνω ισχυρισμοί αληθεύουν, ότι Ερντογάν και Μπαχτσελί, έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και ο φόβος ενός νέου πραξικοπήματος κυριαρχεί στην Τουρκία, αποτελώντας τροχοπέδη, ακόμη και στην κατάσβεση των πυρκαγιών που κατέκαψαν τη χώρα.

Ωστόσο για Ελλάδα και Κύπρο προκύπτει ένα πάρα πολύ χρήσιμο συμπέρασμα. Αυτό συνίσταται στο ότι η Τουρκία ως χώρα παρουσιάζει τεράστιο πρόβλημα συνοχής ως κράτος, όπου ο ένας υποπτεύεται τον άλλο.

Συνεπώς οι λεονταρισμοί του Ερντογάν και των εξαπτέρυγών του σε Αιγαίο , Α. Μεσόγειο και Κύπρο, είναι κούφιοι, αφού δεν θα ρισκάρει ποτέ ο Τούρκος Πρόεδρος στρατιωτική αναμέτρηση με την Ελλάδα, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης του πρός όλους, από πολιτικούς του υφισταμένους , έως την στρατιωτική ιεραρχία της χώρας του και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.