Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άμεση διαγραφή όλων των ΛΟΑΤΚΙ λογαριασμών από το WeChat... Μαζικές αντιδράσεις για τη φίμωση της κοινότητας

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ξαφνική απόφαση του δημοφιλούς στην Κίνα social media WeChat να διαγράψει όλους τους ΛΟΑΤΚΙ λογαριασμ...







Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ξαφνική απόφαση του δημοφιλούς στην Κίνα social media WeChat να διαγράψει όλους τους ΛΟΑΤΚΙ λογαριασμούς.

Από τη μία υπάρχει η πλευρά που κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης της κοινότητας κι από την άλλη κάποιοι που ισχυρίζονται ότι «ήταν καιρός να γίνει κάτι τέτοιο».

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στην Κίνα μόλις το 1997, ενώ θεωρούταν ψυχική ασθένεια έως το 2001, ωστόσο η LGBT κοινότητα αντιμετωπίζει ακόμα σοβαρές διακρίσεις. Δύο από τα μεγαλύτερα LGBT groups στο WeChat που προωθούσαν την ισότητα των φύλων και πρόσφεραν υποστήριξη σε φοιτητές, είδαν όλο το υλικό που είχαν αναρτήσει να εξαφανίζεται.

Πέρα από ένα μήνυμα πως παραβίασαν τους κανονισμούς, το WeChat δε δίνει άλλες εξηγήσεις για το κλείσιμο των λογαριασμών, ενώ η Tencent δεν πρόσφερε κάποια δήλωση. Η κίνηση του WeChat εκλαμβάνεται ως μία ακόμα κίνηση περιορισμού της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αφού πέρυσι ακυρώθηκε και η Pride εβδομάδα χωρίς εξήγηση, μετά από 11 χρόνια διοργανώσεων.

«Οι δραστηριότητές μας δε θα σταματήσουν λόγω της κατάργησης των λογαριασμών. Αντιθέτως, ελπίζουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως ευκαιρία να αρχίσουμε από την αρχή με στόχο τα φύλα και την κοινωνία και να προωθήσουμε το κουράγιο και την αγάπη», σχολίασε η Ζhihe Society του Fudan University.

Από την πλευρά της, η Wudaokou Purple ομάδα του Πανεπιστημίου Tsinghua ξεκαθάρισε ότι παρόλο που είναι «απογοητευμένη που οι σκληρές προσπάθειες τόσων ετών εξαφανίστηκαν μεμιάς», είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.