Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΩΤΙΕΣ έχουν περικυκλώσει Αττική, Εύβοια και Μαγνησία - Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται Αττική, Εύβοια και Μαγνησία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν τις φωτιέ...





Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται Αττική, Εύβοια και Μαγνησία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει υπό έλεγχο ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα, δυσκολεύουν το έργο τους.

Σοβαρό είναι το μέτωπο στον Βαρνάβα όπου πριν από λίγη ώρα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν 67 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ), πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό και επτά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Παράλληλα μεταβαίνουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και άλλοι 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα, νότια του χωριού, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Λόγω της πυρκαγιάς στη δασική έκταση στον Βαρνάβα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα - Καπανδριτίου, από το ύψος της οδού Αθηνών στην Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρο Βαρνάβα), από την οδό Μιλτιάδη Μαντά, ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου, ρεύμα προς Βαρνάβα και στην Ανωνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα, ρεύμα προς Γραμματικό.

Τέσσερις ταυτόχρονες εστίες σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο

Τέσσερις ταυτόχρονες εστίες πυρκαγιάς είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, όλες σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε συνεχή κίνηση προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση τους.

Στη Δυτική Αττική, εκτός από το Πάτημα της Ελευσίνας, πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στον δρόμο για Δερβενοχώρια στην περιοχή της Μαγούλας, στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ και Τροίας στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Ρουπάκι, επίσης στον Ασπρόπυργο.

Σε όλες αυτές τις πυρκαγιές στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο, επιχειρούν συνολικά 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής στον Ασπρόπυργο, από το ύψος της λεωφόρου ΝΑΤΟ και από το ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος, καθώς και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Δερβενοχωρίων από το ύψος του εργοστασίου Κανάκη.


Μεγάλη φωτιά και στα Στύρα Ευβοίας- Φαίνονται οι καπνοί από τη Νέα Μάκρη

Δασική πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στα Στύρα Ευβοίας έχοντας προκαλέσει την κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων, τοπικών φορέων και κατοίκων. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί στην περιοχή, φτάνοντας τα πέντε μποφόρ με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η κατάσβεση της φωτιάς. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, η φωτιά είναι ορατή από τη Νέα Μάκρη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 11 οχήματα με 29 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Δεν αποκλείεται οι δυνάμεις να ενισχυθούν τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται άμεσα κάποια κατοικημένη περιοχή.

Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα στη Μαγνησία - Εκκενώνονται κατοικίες

Δύο ταυτόχρονα περιστατικά φωτιάς αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα στο Φυτόκο και στο Παλιούρι στη Μαγνησία, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός. Στην περίπτωση του Φυτόκου η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία κοντά σε σπίτια της περιοχής.





---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.