Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν έκανε «έξαλλα» ακόμη και γερμανικά ΜΜΕ για τα fake news για τον κορονοϊό και τα εμβόλια...

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το «κατάφερε» κι αυτό: Έστρεψε εναντίον του γερμανικά μέσα ενημέρωσης όχι για κάποια από τις πολεμικές τους επιχει...







Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το «κατάφερε» κι αυτό: Έστρεψε εναντίον του γερμανικά μέσα ενημέρωσης όχι για κάποια από τις πολεμικές τους επιχειρήσεις ή την προκλητικότητά του, αλλά για τα fake news που συνεχίζει να διασπείρει σχετικά με τον κορονοϊό και τα εμβόλια εναντίον του.

Συγκεκριμένα, γερμανικά μέσα ενημέρωσης «καταχεριάζουν» τον Πρόεδρο Ερντογάν για πρόσφατα σχόλιά του ότι οι πολίτες της χώρας της Κεντρικής Ευρώπης πληρώνουν για τα εμβόλια κατά της COVID-19.

Οι γερμανικές εφημερίδες Frankfurter Rundschau και Der Westen κατηγόρησαν τον Τούρκο ηγέτη για διάδοση παραπλανητικών στοιχείων, διατρανώνοντας την δωρεάν διανομή εμβολίων στην Ευρώπη, ανέφερε η εφημερίδα Birgün.

Τι ήταν αυτό που προκάλεσε την αντίδρασή τους; Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την Παρασκευή τον ισχυρισμό ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες χρεώνουν τους πολίτες τους για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο Ερντογάν προέβη στον ισχυρισμό αυτό σε αντιδιαστολή με την εκστρατεία εμβολιασμού στην Τουρκία, την οποία φυσικά και επαίνεσε, σε ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων στη βορειοδυτική επαρχία Σακάγια.

«Σήμερα, ακόμη και μερικές από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες στην Ευρώπη εμβολιάζουν έναντι αμοιβής», ανέφερε ο Ερντογάν, όπως ανέφερε κατά την εφημερίδα Birgün ο Ερντογάν. «Κοιτάξτε τη Γερμανία, (χρεώνουν) 100-150 ευρώ», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η Γερμανία, η οποία ως γνωστόν παρέχει το εμβόλιο δωρεάν, είχε εμβολιάσει – σύμφωνα με το Associated Press – με τουλάχιστον μία δόση το 55,1% του πληθυσμού της μέχρι την Τετάρτη, ενώ το 37,3% στη χώρα εμβολιάστηκε πλήρως,

Αντιθέτως στην Τουρκία, μόνο το 18% του πληθυσμού έχει λάβει πλήρεις δόσεις των εμβολίων SinoVac / CoronaVac ή Pfizer / BioNTech, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας που γνωστοποιήθηκαν την Τετάρτη.

Η Frankfurter Rundschau είπε ότι οι παρατηρήσεις του Ερντογάν δημιούργησαν σύγχυση στο Βερολίνο, προκαλώντας αντίδραση στα γερμανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η Der Westen έγραψε ότι ο Ερντογάν δίνει ψευδείς πληροφορίες στο τουρκικό έθνος.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία για το θέμα του εμβολιασμού. Πριν από λίγες μέρες είχε πει ανάλογα ψέματα για τη Βρετανία, για να τον «βάλει στη θέση του» ένας Τούρκος γιατρός που εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Φαίνεται όμως πως το πάθημα δεν του έγινε μάθημα. Πάλι.

Πηγή: Με πληροφορίες από AhvalNews

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.