Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέες αποκαλύψεις και ερωτήματα για τον γιατρό και τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Ασκληπιείο Βούλας

Νέες αποκαλύψεις για τον γιατρό που φέρεται να έκανε "μαϊμού" εμβολιασμούς στο Ασκληπιείο Βούλας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέ...






Νέες αποκαλύψεις για τον γιατρό που φέρεται να έκανε "μαϊμού" εμβολιασμούς στο Ασκληπιείο Βούλας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ για τον 50χρονο ειδικευόμενο ορθοπεδικό, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία νοσηλεύτριας, είχε ζητήσει να εμβολιάσει ο ίδιος πέντε άτομα που ήταν γνωστοί του γιατί του είχαν εμπιστοσύνη, όμως, εκείνος δεν έκανε τα εμβόλια και σκόπευε να τους δώσει κανονικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τα ερωτήματα ωστόσο που προκύπτουν είναι πολλά. Όπως είπε, μιλώντας στο OPEN, η Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Βαρβάρα Ανεμοδουρά "αυτό που πρέπει να δούμε, είναι το πώς μπήκε στο εμβολιαστικό κέντρο ένα άτομο που δεν έχει βάρδια σε αυτό". Όπως εξήγησε η ίδια, τα εμβολιαστικά κέντρα έχουν συγκεκριμένη στελέχωση, δεν πάει ο καθένας για να εμβολιάσει. Έτσι τίθεται το ζήτημα πώς προέκυψε αυτή η "τρύπα", το κενό και είναι μια πτυχή για την οποία θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις μέσω της ΕΔΕ.


Σύμφωνα με την κα Ανεμοδουρά, "η πράξη του συγκεκριμένου ανθρώπου δείχνει μια αντιδεοντολογική και αντιιατρική πράξη εφόσον έχει γίνει όπως έχει καταγγελθεί το περιστατικό. Δείχνει επίσης και μια μεγάλη επιπολαιότητα. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν άνθρωπο που υπηρετεί την ιατρική, σώζει ζωές και αντιμετωπίζει έκτακτα και χρόνια περιστατικά, να δρα με τόση επιπολαιότητα".

Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι θα παρέμβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου όπου ανήκει ο συγκεκριμένος γιατρός ενώ "τρέχει" και το νομικό κομμάτι που είναι εντελώς διαφορετικό.

Διεκόπη η σύμβαση με το νοσοκομείο

Μετά την καταγγελία της νοσηλεύτριας, που ήταν παρούσα στο εμβολιαστικό κέντρο του Ασκληπιείου Βούλας και ανέφερε ότι ο ειδικευόμενος ορθοπεδικός Α.Σ. την περασμένη Κυριακή ζήτησε να κάνει εκείνος το εμβόλιο σε πέντε συγκεκριμένα άτομα, χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να διακοπεί η σύμβασή του με το νοσοκομείο.

Πηγές από το Ασκληπιείο μιλώντας στο enikos.gr ανέφεραν ότι: "Ο συγκεκριμένος γιατρός εργάζεται πάρα πολλά χρόνια στο νοσοκομείο. Υπηρετεί ως παρατασιακός ειδικευόμενος ορθοπεδικός. Όσα χρόνια είναι εδώ, δεν έχει δώσει δείγματα ανθρώπου που ήταν ανοιχτά υπέρ του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ούτε προέτρεπε συναδέλφους του να μην εμβολιαστούν. Παρ’ όλα αυτά, έγινε στη διοίκηση μια γραπτή καταγγελία από τη νοσηλεύτρια που ήταν στον χώρο και κινήθηκαν άμεσα τρεις διαδικασίες. Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, διακόπηκε η παράταση της σύμβασης του και κατατέθηκε μήνυση σε βάρος το, ώστε να εξεταστούν οι ποινικές ευθύνες". Από εκεί και πέρα η Διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με τις διαδικασίες που ακολούθησαν μετά την γραπτή αναφορά, ενώ γιατροί και νοσηλευτές τάχθηκαν κατά τέτοιων πρακτικών που δημιουργούν πρόβλημα στη συλλογική προσπάθεια για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τη "θωράκιση" της δημόσιας Υγείας από την πανδημία.

Τι υποστηρίζει ο 50χρονος

Ο ειδικευόμενος ορθοπεδικός επιχείρησε να δώσει μια άλλη διάσταση στο περιστατικό υποστηρίζοντας ότι έκανε κανονικά τα εμβόλια και οι κατηγορίες που του αποδίδονται σχετίζονται με κόντρα που έχει με τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, η οποία τον κατήγγειλε και ήταν μαζί του εκείνη την ώρα στο εμβολιαστικό κέντρο. Πάντως, και στην γραπτή της καταγγελία η νοσηλεύτρια κάνει λόγο για λανθασμένη διαδικασία εμβολιασμού (δεν έβαλε το υγρό στην σύριγγα, το έχυσε, πήρε το μπουκαλάκι με τις δόσεις κτλ) και τελικά για μη εμβολιασμό των πέντε αυτών ανθρώπων. Το ζήτημα εξετάζεται διοικητικά και ποινικά πλέον.

Σχηματίστηκε δικογραφία

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου στο αστυνομικό τμήμα Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, εντός αυτοφώρου, σχηματίστηκε δικογραφία κατά του 50χρονου ειδικευόμενου για τα αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Οι πέντε πολίτες στους οποίους φέρεται να έγινε εικονικός εμβολιασμός δεν καταχωρήθηκαν στο σύστημα ως εμβολιασμένοι, ούτε τους χορηγήθηκε το σχετικό πιστοποιητικό.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.