Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτοί είναι οι τούρκοι... Αγνοούμενοι της τουρκικής εισβολής θαμμένοι σε φρεάτιο πολυκατοικίας…

  Βάσος Βασιλείου Στο φρεάτιο ανελκυστήρα υπό ανέγερση πολυκατοικίας έριξαν οι Τούρκοι εθνοφρουρούς οι οποίοι έπεσαν στις μάχες της περιοχή...




 




Βάσος Βασιλείου

Στο φρεάτιο ανελκυστήρα υπό ανέγερση πολυκατοικίας έριξαν οι Τούρκοι εθνοφρουρούς οι οποίοι έπεσαν στις μάχες της περιοχής του ΓΣ Πράξανδρος ή εκτελέστηκαν μετά τη σύλληψη τους, σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες.

Προ της τουρκικής εισβολής του 1974, στην περιοχή βρίσκονταν τρεις υπό ανέγερση πολυκατοικίες και ήταν οι μόνες στην περιοχή. Στη μία πολυκατοικία διεξήχθησαν μάχες μεταξύ Τούρκων εισβολέων και εθνοφρουρών οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε αυτές. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες και τις μαρτυρίες, στο φρεάτιο της μίας πολυκατοικίας, όπου θα εγκαθίστατο ο ανελκυστήρας, ρίφθηκαν οι νεκροί προφανώς επειδή ήταν η εύκολη λύση αφού υπήρχε λάκκος έτοιμος.

Το θετικό για τους συγγενείς που τους αναζητούν (αν υπάρχει κάτι θετικό στον θάνατο ενός ανθρώπου) είναι ότι ο ανελκυστήρας ουδέποτε τοποθετήθηκε οπόταν δεν χρειάζεται να ξηλωθεί, ενώ από την άλλη, δεν χρειάζεται να κατεδαφιστούν τμήματα της πολυκατοικίας, κάτι το οποίο ίσως σήμαινε και την οριστική εγκατάλειψη της προσπάθειας εντοπισμού τους. Όπως έγραψε ήδη ο «Φ», στις πολυκατοικίες διαμένουν Τούρκοι υπαξιωματικοί, κάτι το οποίο επίσης αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στις προσπάθειες εντοπισμού αγνοουμένων. Άλλες πληροφορίες φέρουν τους Τούρκους να έθαψαν και αγνοούμενους σε ανοικτό χώρο των υπό αναφορά πολυκατοικιών. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή πολέμησαν άνδρες του 241 Τ.Π, του 120 ΛΒΟ και καταδρομείς της 33ης Μοίρας.

Ο κ. Γιαννάκης Τριγγής, αδελφός καταδρομέα ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη της πολυκατοικίας του ΓΣ Πράξανδρος ανέφερε στον «Φ», ότι επεσκέφθη την περιοχή και ενημερώθηκε για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε το φρεάτιο για να θαφτούν οι πεσόντες. Ειδικά για τον αδελφό του ανέφερε στον «Φ», πως σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε έπεσε κατά τη διάρκεια προσπάθειας του να εγκαταλείψει την πολυκατοικία και μάλιστα κειτόταν νεκρός πάνω στη σκάλα. Τότε, οι εθνοφρουροί που εγκλωβίστηκαν στην πολυκατοικία έλαβαν οδηγίες από τον επικεφαλής αξιωματικό τους να εγκαταλείψουν την πολυκατοικία ανά δύο και την ώρα της προσπάθειας τους να καλύπτονται από συναδέλφους τους. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που περισυνέλεξε ο κ. Τριγγής, πίσω από την πολυκατοικία υπήρχε σωρός άμμου η οποία χρησιμοποιείτο για την ανέγερση του κτηρίου και όσοι το εγκατέλειπαν πηδούσαν από τον όροφο πάνω στην άμμο.

Πήγα επιτόπου και εκεί δάκρυσα βλέποντας το σημείο που σκοτώθηκε ο αδελφός μου, είπε ο κ. Τριγγής ο οποίος πρόσθεσε πως κάποιος από την άλλη πλευρά που τον βοήθησε να βρει το σημείο, τον λυπήθηκε και τον ρώτησε το όνομα του αδελφού του. «Του το ανέφερα και σε μερικές μέρες με ενημέρωσε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες που περιήλθαν στην αντίληψη του, ο αδελφός μου σκοτώθηκε στην πολυκατοικία», είπε. Σημειώνεται πως ο δεύτερος αδελφός του κ. Τριγγή συνελήφθη από τους Τούρκους κατά τη διαφυγή του και δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που περισυνέλεξε ο ίδιος, ο καταδρομέας αδελφός του φερόταν να θάφτηκε στους Βοτανικούς Κήπους, όπου εντοπίστηκαν λείψανα 39 αγνοουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες που επίσης ετέθησαν ενώπιον του, αγνοούμενοι μάλλον θάφτηκαν και στην προέκταση των Βοτανικών Κήπων, προς τη θάλασσα. Στη συγκεκριμένη περιοχή οι Τούρκοι φέρονται να μετέφεραν Ελληνοκύπριους νεκρούς (εκτελεσθέντες ή πεσόντες) μέσα σε φορτηγά και να τους έθαψαν αφού τους εκφόρτωσαν. Πληροφορίες φέρουν τους Τούρκους να έθαψαν και νεκρούς πλησίον κλινικής στον δρόμο προς τον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας.

philenews.com

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.