Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Rafael Sea Breaker: Νέο πυραυλικό σύστημα- Παρέχει «χειρουργικά» πλήγματα ακριβείας από απόσταση έως 300 χλμ

  Όπως αναφέρει η Rafael, το Sea Breaker είναι ένας πολλαπλασιαστής ισχύος, «σχεδιασμένος για να ξεπεράσει τις προκλήσεις της σύγχρονης πολ...




 




Όπως αναφέρει η Rafael, το Sea Breaker είναι ένας πολλαπλασιαστής ισχύος, «σχεδιασμένος για να ξεπεράσει τις προκλήσεις της σύγχρονης πολεμικής αρένας».

Η Ισραηλινή εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems, αποκάλυψε το Sea Breaker, έναν νέο 5ης γενιάς πυραυλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας, αυτόνομο, κατευθυνόμενο με ακρίβεια, το οποίο επιτρέπει σημαντικές επιθετικές επιδόσεις, τόσο σε θαλάσσιους, όσο και σε χερσαίους στόχους.

Όπως αναφέρει η Rafael, το Sea Breaker είναι ένας πολλαπλασιαστής ισχύος, «σχεδιασμένος για να ξεπεράσει τις προκλήσεις της σύγχρονης πολεμικής αρένας».

Το νέο πυραυλικό σύστημα, παρέχει «χειρουργικά» πλήγματα ακριβείας από απόσταση έως 300 χλμ.


Διαθέτει έναν προηγμένο αναζητητή IIR (Imaging Infra-Red), ιδανικό για την εμπλοκή θαλάσσιων και χερσαίων στόχων, στατικών ή μετακινούμενων, σε περιοχές στις οποίες οι πύραυλοι προηγούμενης γενιάς που βασίζονται στην αναζήτηση RF δεν είναι αποτελεσματικοί.

Το Sea Breaker μπορεί να εκτοξευθεί από ναυτικές πλατφόρμες, ποικίλου μεγέθους, από τορπιλακάτους έως κορβέτες και φρεγάτες. Έχει επίσης τη δυνατότητα να εκτοξευτεί από το σύστημα SPYDER της Rafael, που είναι φορητό.


Η αρχιτεκτονική της παράκτιας πυροβολαρχίας, υποστηρίζει αυτόνομη χρήση των εκτοξευτών ή την ένταξή τους σε ένα ευρύτερο σύστημα, με μια μονάδα εντολών και ελέγχου (CCU) και διάφορους αισθητήρες.

Χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη, το πυραυλικό σύστημα που παρουσιάστηκε, διαθέτει λειτουργίες deep-learning και big data-based scene-matching, μία τεχνολογία που έχει πατεντάρει η Rafael, επιτρέποντας την Αυτόματη Απόκτηση Στόχου (ATA) και την Αυτόματη Αναγνώριση Στόχων (ATR).

Το σύστημα διαθέτει, πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ενώ έχει «ανοσία» στις ηλεκτρονικές παρεμβολές. Το προφίλ του Sea Breaker επιτρέπει πτήση χαμηλού επιπέδου, τόσο στη θάλασσα όσο και πάνω από το έδαφος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων αποστολών από θάλασσα σε θάλασσα, θάλασσα σε ξηρά, από ξηρά ενάντια σε στόχους υψηλής αξίας και μπορεί να εκτοξευτεί από ναυτικές πλατφόρμες διαφορετικού μεγέθους, από πυραυλικά πλοία γρήγορης επίθεσης έως κορβέτες και φρεγάτες.

Με βάση τους εκτοξευτές SPYDER της Rafael, το Seabreaker μπορεί επίσης να εκτοξευτεί από οχήματα, όπως τα Humvees ή Dodge Rams, καθιστώντας το ευέλικτο και κινητό.

Πετώντας με υψηλές υποηχητικές ταχύτητες, το Sea Breaker έχει δυνατότητα συγχρονισμένης πλήρους επίθεσης, «επιλέγοντας» τη βέλτιστη γωνία πρόσκρουσης, ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλή πιθανότητα επιτυχίας της αποστολής.

Κατά το ενημερωτικό σημείωμα της Rafael, ένα μόνο χτύπημα είναι αρκετό για να εξουδετερώσει ένα πλοίο μεγέθους φρεγάτας.

Sea Breaker εναντίον BrahMos

Η ισραηλινή εταιρεία, έχει μια υπάρχουσα κοινοπραξία με την ινδική ιδιωτική εταιρεία Kalyani και ονομάζεται Kalyani Rafael Advanced Systems (KRAS).

Αν και πηγές της εταιρείας δήλωσαν, ότι θα προσφέρουν το σύστημα στην Ινδία στο μέλλον, με μια πιθανή πρωτοβουλία Make in India, η χώρα διαθέτει ήδη ένα παρόμοιο προϊόν, το BrahMos, ένα πυραυλικό σύστημα Ινδο-Ρωσίας και προτίθεται να το αντικαταστήσει.

Ωστόσο, οι πηγές της εταιρείας Ραφαέλ ανέφεραν, ότι ο πύραυλος μπορεί να τροποποιηθεί και για την αεροπορική λειτουργία, αν ο πελάτης το χρειάζεται και η ταχύτητα μπορεί να γίνει και υπερηχητική στο μέλλον.

Η εταιρεία είπε ότι το προφίλ αποστολής του Sea Breaker, επιτρέπει την πτήση χαμηλού επιπέδου πάνω από το έδαφος. Πρόσθεσε επίσης ότι το datalink του πυραύλου, υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο και τις τακτικές ενημερώσεις. Διαθέτει επίσης δυνατότητα ματαίωσης μεσαίας πτήσης και Battle Damage Assessment (BDA).


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.