Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ORION 21: Οι ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων σε εντυπωσιακή άσκηση στον Αυλώνα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη Στην έδρα των Τεθωρακισμένων του Ελληνικού Στρατού, στο μεγαλύτερο στρατόπεδο των Βαλκανίων, στον Αυλώνα, πραγματοποι...



Του Χρήστου Μαζανίτη


Στην έδρα των Τεθωρακισμένων του Ελληνικού Στρατού, στο μεγαλύτερο στρατόπεδο των Βαλκανίων, στον Αυλώνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DV-DAY).

Η «ORION-21», διεξήχθη με τη συμμετοχή Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Κύπρου και της Σερβίας, καθώς και τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ. (ΕΚΑΜ) και του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΜΥΑ).

Την DV-Day παρακολούθησαν επίσης:

• Oι Πρέσβεις στην Αθήνα, της Κύπρου κ. Κυριάκος Κενεβέζος και της Σερβίας κ. Dušan Spasojević.

• Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

• Ο Αμερικανός Διοικητής Special Operations Command Europe (SOCEUR) Major General David H. Tabor.

• Αντιπρόσωποι των Πρεσβειών και ΑΚΑΜ των συμμετεχουσών χωρών.

• Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ): Δρ. Κωνσταντίνος Παν. Μπαλωμένος.

• Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

• Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, καλωσόρισε στην Ελλάδα το προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Κύπρου και της Σερβίας, ενώ ευχαρίστησε το στρατιωτικό προσωπικό και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας για την συμμετοχή του στην άσκηση.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας, στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις στρατιωτικές συνεργασίες που επιδιώκει η Ελλάδα με φίλες και σύμμαχες χώρες, με την πραγματοποίηση πολυεθνικών ασκήσεων, προωθώντας τη διμερή και πολυμερή συνεργασία, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην κοινή προσπάθεια για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφερόμενος στην «ORION-21» τόνισε ότι, πρόκειται για άσκηση που αυξάνει τη διαλειτουργικότητα φέρνοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις των συμμετεχουσών χωρών πιο κοντά.

Κατά τη διάρκεια της DV-Day, οι προσκεκλημένοι αφού ενημερώθηκαν για τη διεξαγωγή της Πολυεθνικής Άσκησης «ORION-21» από το Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα, παρακολούθησαν επίδειξη Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων στη βάση υποθετικού σεναρίου που αφορούσε σε εκτέλεση Άμεσης Επιθετικής Ενέργειας για σύλληψη Στόχου Υψηλής Αξίας (ΣΥΑ).

Κατά την ανωτέρω επίδειξη, έγινε συνδυασμένη χερσαία και από αέρος επιχείρηση, με χρήση οχημάτων μάχης, ελικοπτέρων CH-47D, NH-90 και AH-64D, ενώ αμέσως μετά, εκτελέστηκε άλμα Ελευθέρας Πτώσεως, στο οποίο οι αλεξιπτωτιστές έφεραν σημαίες των συμμετεχουσών χωρών. Κατόπιν, ακολούθησε στατική έκθεση υλικών και μέσων που χρησιμοποιούνται από τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της χώρας μας.

Όπως έκανε γνωστό το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του, στο περιθώριο της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Διοικητή SOCEUR Major General David H.Tabor. Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα και η ΗΠΑ μέσω ενός ευρέος πλέγματος στρατιωτικών δράσεων και συνεργασιών.






























































---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.