Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έρχεται Eθνική Ξεφτίλα: Στα «μακεδονικά»... Φέρνουν προς ψήφιση στην Βουλή τα Μνημόνια των Πρεσπών...!!!

Νέα πρόκληση της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό και ειδικά προς τους Έλληνες Μακεδόνες: Μετά την πρόκληση των Σκοπίων με το «Μακεδονία» σ...




Νέα πρόκληση της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό και ειδικά προς τους Έλληνες Μακεδόνες: Μετά την πρόκληση των Σκοπίων με το «Μακεδονία» στις φανέλες του του Euro που κατάπιε «αμάσητη» έφερε στην Βουλή την Συμφωνία των Πρεσπών για να κυρωθεί στην ψευδο-«μακεδονική γλώσσα», το ιδίωμα δηλαδή που μιλούν οι Σλάβοι των Σκοπίων.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι δεν επείγει σε τίποτε από ουσιαστική άποψη η κύρωση αυτών των ασήμαντων μνημονίων, καθώς τα θέματα που δήθεν επιλύουν είναι ήδη δρομολογημένα προς επίλυση.

Παρ΄όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να περάσει προς ψήφιση αυτά τα μνημόνια και μάλιστα σύντομα!

Επί της ουσίας πρόκειται για παροχή πολιτικής εγγύησης ότι η κεντροδεξιά δεν θα αμφισβητήσει ποτέ την Συμφωνία των Πρεσπών. Κάτι που απορρέει ως συμμαχική υποχρέωση και από το πρόσφατο έγγραφο Μπάιντεν για τα Δυτικά Βαλκάνια το οποίο ορίζει τις κυρώσεις, οικονομικές και άλλες, που θα υφίστανται όσοι εμποδίζουν την πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή.

Αυτό αποδεικνύεται όπως προείπαμε και από το αδιάφορο περιεχόμενο των τριών μνημονίων που καλείται να κυρώσει το Εθνικό Κοινοβούλιο! Τα οποία έως σήμερα δεν έχει δει κανείς!

Το πρώτο μνημόνιο ρυθμίζει τεχνικά θέματα για την ρύθμιση του εναερίου χώρου των Σκοπίων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κάτι που ήδη εφαρμόζεται όμως στην πράξη –δεν χρειάζεται επιτροπή παρακολούθησης– καθώς ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιτηρούν τον εναέριο χώρο της γείτονος.

Το δεύτερο μνημόνιο προβλέπει την σύσταση μιας επιτροπής στην οποία θα μετέχουν Έλληνες εμπειρογνώμονες οι οποίοι θα επιφορτίζονται στο να βοηθούν με τεχνογνωσία τους συναδέλφους τους στα Σκόπια που ασχολούνται με την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ. Και αυτό ήδη συμβαίνει και μάλιστα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Προσφάτως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Βούλγαρο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ να βάλει «πλάτη» και να πιέσει τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό, ώστε να αρθεί το βέτο που θέτει η Σόφια στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων λόγω μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας! Η σύσταση επιτροπής παρέλκει και εδώ!

Το τρίτο μνημόνιο προβλέπει την σύσταση επιτροπής για την ανάπτυξη οικονομικής συνεργασίας. Κάτι που επίσης ήδη εφαρμόζεται. Οι Έλληνες επιχειρηματίες εξανάγκασαν το Οικονομικό Επιμελητήριο των Σκοπίων να αλλάξει ονομασία και να απαλείψει το σκέτο «Μακεδονία» ως όρο για να συνεργασθούν μαζί του.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.