Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν έστειλε τη συμμορία του να «τραμπουκίσουν» τους Λίβυους

Με όρους μαφίας και συμμορίας, όπως λειτουργεί το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας, ο Ερντογάν έστειλε το Σάββατο τη συμμορία του, τα πρωτο...





Με όρους μαφίας και συμμορίας, όπως λειτουργεί το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας, ο Ερντογάν έστειλε το Σάββατο τη συμμορία του, τα πρωτοπαλίκαρά του, να «τραμπουκίσουν» τη μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης. 

Στόχος αυτής της παρέμβασης… «Ντάλτον» όχι ο μεταβατικός πρωθυπουργός Ντμπεϊμπά, που είναι φιλότουρκος, εργολάβος συνεταίρος του Ερντογάν και χρηματοδότης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, όσο η υπουργός Εξωτερικών, Νάτζλα Μανγκούς, που ζητά επίμονα να φύγουν οι Τούρκοι από τη Λιβύη. Είχε προηγηθεί την Παρασκευή η εκτός πρωτοκόλλου και προκλητικής περιφρόνησης κάθε σεβασμού εθνικής κυριαρχίας ξαφνική προσγείωση του Χουλουσί Ακάρ σε λιβυκή αεροπορική βάση, όπου παρίστανε τον πασά της περιοχής.

Την επίσκεψη – επίδειξη δύναμης στη Λιβύη το Σάββατο 12/6 της τουρκικής υπουργικής αντιπροσωπείας είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή 11/6 με δημοσίευμά του το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι, πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου από την Τουρκία θα επισκεπτόταν τη Λιβύη κατόπιν εντολής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περιλάμβανε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ, τον αρχηγό κατασκοπείας Χακάν Φιντάν, τον διευθυντή επικοινωνιών Φαχρετίν Άλτουν και τον προεδρικό εκπρόσωπο Ιμπραήμ Καλίν, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της χώρας.

Όλοι αυτοί, που έστειλε ο Ερντογάν στη Λιβύη, είναι οι στενότεροι του συνεργάτες.

Είναι τα πετράδια στο νεο-οθωμανικό του στέμμα. Είναι οι λυγμοί της στέπας καλπάζοντας πάνω στο μογγολικό πόνι.

Ο Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Άμυνας, αντί για το Σάββατο όπως είχε ανακοινωθεί, έφτασε αιφνίδια την Παρασκευή στη Λιβύη και επισκέφθηκε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μιτίγκα, όπου έχει παραχωρηθεί βάση στους Τούρκους από το προηγούμενο καθεστώς του τουρκολίβυου Σαράτζ.

Η επίσκεψη Ακάρ στη Μιτίγκα προκάλεσε μεγάλη οργή στη λιβυκή κοινή γνώμη διότι εμφανίστηκε ξαφνικά, δεν ενημέρωσε κανέναν, δεν υπήρχαν ούτε λιβυκές Αρχές να τον υποδεχτούν, συμπεριφέρθηκε όπως θα πατούσε σε μία οθωμανική αποικία, σε κατεκτημένη γη, όχι σε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος.

Όπως μετέδωσε ο Libya Observer, o «Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, έφτασε στην Τρίπολη σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη προερχόμενος από την Σικελία της Ιταλίας, όπου είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον Βρετανό και τον Ιταλό ομόλογό του».

Όπως προσθέτει η ίδια πηγή «ο Ακάρ συζήτησε με τον Βρετανό Μπεν Ουάλας και τον Ιταλό Λορέντζο Γκιερίνι θέματα ασφάλειας και άμυνας καθώς και διάφορα περιφερειακά ζητήματα».

Έχει σημασία ότι ο Ακάρ πριν πατήσει το πόδι του Λιβύη με συμπεριφορά πασά σε οθωμανική επαρχία είχε «συζήτηση» με τον Βρετανό και τον Ιταλό.

Το Σάββατο έφτασε ο υπόλοιπος θίασος και είχαν κοινή συνάντηση με τον προσωρινό πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, την προσωρινή υπουργό Εξωτερικών Νάτζλα Μανγκούς και τον προσωρινό υπουργό Εσωτερικών Χαλίντ Μαζέν.



Όπως μεταδίδει τον Libya Observer, Λίβυοι και Τούρκοι αξιωματούχοι συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε και ξεχωριστή συνάντηση με τη Νάτζλα Μανγκούς, όπου την πίεσε να συμμετάσχει στο τουρκικό διπλωματικό φόρουμ στις 18 Ιουνίου στην Αττάλεια.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανάρτησε και φωτογραφία στο Twitter, περιχαρής για τον τραμπουκισμό του, στην ίδια φωτογραφία η Νάτζλα Μανγκούς δεν δείχνει καθόλου χαρούμενη.




Η υστερία του Ακάρ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία δεν είναι ξένη δύναμη και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Λιβύη στο όνομα της 500χρονης ιστορίας μεταξύ των δύο χωρών.

Όταν αναφέρεται σε 500χρονη κοινή ιστορία εννοεί την οθωμανική κατοχή, δηλαδή την τουρκοκρατία, την περίοδο κατά την οποία οι Λίβυοι ήταν σκλάβοι των Οθωμανών.

Επισκεπτόμενος ο Χουλουσί Ακάρ την τουρκική φρεγάτα TCG Gelibolu στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, είπε ότι η Άγκυρα ήρθε στη Λιβύη κατόπιν διμερών συμφωνιών στρατιωτικού, εκπαιδευτικού και συμβουλευτικού περιεχομένου και συνεργασίας που δεν αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο.

Λέει ψέματα. Η κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, με την οποία συμφώνησε η Τουρκία, δεν είχε εξουσιοδότηση να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες και επίσης, οι συμφωνίες αυτές της Τουρκίας δεν αναγνωρίζονται, θεωρούνται άκυρες, από τη λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οπότε, πριν αρχίσει να επικαλείται το διεθνές δίκαιο, που έτσι κι αλλιώς είναι άγνωστο στην Τουρκία, ας μείνει στο λιβυκό δίκαιο, το οποίο δεν έχει επικυρώσει και δεν έχει αποδεχτεί καμία τουρκική παρουσία στη Λιβύη.

Δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη και εκπαίδευση, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη στις δυνάμεις του Στρατού της Λιβύης, αναφερόμενος στους τζιχαντιστές που τους ντύνουν με στολές για να μοιάζουν τακτικοί [δείτε εδώ] ώστε να μπορούν να επιτύχουν διεθνή πρότυπα (δύσκολο για τζιχαντιστές, εκτός εάν εννοεί διεθνείς τρομοκράτες), προσθέτοντας ότι ο στόχος της Άγκυρας «είναι η Λιβύη να παραμείνει ενωμένη, ασφαλής και σταθερή».

Είπε ο Χουλουσί Ακάρ ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ και οι σύμμαχοί του «είναι το πρόβλημα στη Λιβύη».

Σύμμαχοι του στρατάρχη Χαφτάρ, που είναι και Αμερικανός υπήκοος (σε περίπτωση που διαφεύγει στον Ακάρ αυτή η πληροφορία), είναι η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γαλλία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και -βεβαίως- πάντα η Αμερική.

Να μην λησμονεί ποτέ τις Ηνωμένες Πολιτείες ο αμετροεπής Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος όπως ακούγεται ορέγεται τον θρόνο του Ερντογάν και πολύ πιέζεται που πρέπει να κάνει υπομονή.
tribune.gr

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.