Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μετά τα ρεπορτάζ, ήρθε ΕΔΕ για τους χαμένους ασυρμάτους του Α.Τ. Ομονοίας

Μετά από σχεδόν επτά μήνες και μετά τα σχετικά δημοσιεύματα για τους χαμένους έξι ασυρμάτους του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας διατάχθηκε τ...





Μετά από σχεδόν επτά μήνες και μετά τα σχετικά δημοσιεύματα για τους χαμένους έξι ασυρμάτους του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας διατάχθηκε τελικά Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για να δοθούν επιτέλους απαντήσεις για το πώς τελικά «εξαφανίστηκαν».

Αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr είχε δοθεί η εντολή για έρευνα στον ίδιο τον Διοικητή του Α.Τ. Ομονοίας ώστε να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν οι ασύρματοι τύπου tetra μάρκας Nokia.

Αυτό βέβαια έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά καθώς όπως τονίζουν αξιόπιστες πηγές η ίδια η διοίκηση του συγκεκριμένου Τμήματος θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για το που βρίσκονται οι ασύρματοι και όχι το ίδιο το Τμήμα να κάνει την έρευνα η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε «λανθασμένα» συμπεράσματα.

Έτσι μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με τους χαμένους ασυρμάτους αποφασίστηκε να γίνει ΕΔΕ για να διαπιστωθεί εάν φέρει ευθύνες η διοίκηση του Τμήματος για την απώλεια των ασυρμάτων.

Ταυτόχρονα πηγές από την Κατεχάκη υποστηρίζουν πως από τις αρχές του 2021 οι ασύρματοι τύπου tetra δεν είναι λειτουργικοί και δεν μπορούν να «ακούσουν» τις συχνότητές της ΕΛΑΣ.

Ωστόσο, πηγές ενημέρωσης του newsit.gr τονίζουν πως υπάρχουν υπηρεσίες που δουλεύουν ακόμη με το συγκεκριμένο σύστημα ενώ η απώλεια των έξι ασυρμάτων διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο χωρίς να είναι γνωστό το πότε τελικά χάθηκαν.

Άρα για τουλάχιστον δύο μήνες αυτοί που είχαν τους ασύρματους μπορούσαν να ακούν τις κατά τα άλλα μυστικές επικοινωνίες της ΕΛΑΣ.
Το ιστορικό των χαμένων ασυρμάτων

Τον Νοέμβριο του 2020 άλλαξε ο διαχειριστής στο Α.Τ. Ομόνοιας ο οποίος παρέδωσε όλο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό στον νέο υπεύθυνο του Τμήματος. Εκεί διαπιστώθηκε η απώλεια των έξι ασυρμάτων ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν τόσο ο παλιός διαχειριστής όσο και ο Διοικητής του Τμήματος.

Τον Ιανουάριο του 2021 έγινε επίσημη αναφορά στην αρμόδια Υπηρεσία της ΕΛΑΣ για την απώλεια των έξι ασυρμάτων χωρίς ξανά όμως να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να πέσει φως στο μυστήριο.

Τον Μάιο του 2021 τελικά δόθηκε η εντολή για Προφορική Ερευνά όμως ανατέθηκε στον ίδιο τον διοικητή. Τελικά μετά τον σάλο που ξέσπασε από τα σχετικά ρεπορτάζ διατάχθηκε ΕΔΕ από τα κεντρικά για να δοθούν απαντήσεις.

Ταυτόχρονα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων γίνεται ξεχωριστή έρευνα για τις τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.