Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ από τον Πομάκο... «Ας μείνει η Τουρκία μακριά από τα χωριά μας»... λέει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Ορεινής Περιοχής Ξάνθης, με έδρα την Πάχνη, κ. Αϊντήν Μουμίν!

Ο Τσαβούσογλου έρχεται άρον – άρον στη Θράκη με εντολή Ερντογάν, όχι μόνο για να στείλει μηνύματα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον, αλλά και για να «...




Ο Τσαβούσογλου έρχεται άρον – άρον στη Θράκη με εντολή Ερντογάν, όχι μόνο για να στείλει μηνύματα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον, αλλά και για να «τραβήξει» αυτιά, σε όσους μειονοτικούς δεν ακολουθούν τα επικίνδυνα κελεύσματά της στην ευαίσθητη περιοχή.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε διαδικτυακά με το προσωπικό και τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου του μειονοτικού χωριού Πάχνη στην Ξάνθη. Πρόκειται για ένα από τα δημόσια νηπιαγωγεία που λειτουργούν στην ορεινή περιοχή του νομού. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα, μιλούν άριστα ελληνικά τα οποία διδάσκονται στο σχολείο και τραγούδησαν στον Πρωθυπουργό ένα τραγούδι για τον κορονοϊό το οποίο έγραψαν μόνοι τους.

Ωστόσο οι χαρακτηρισμοί «Πομακοχώρια» και «Ελληνόπουλα» που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνομιλίας, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας και τουρκοφρόνων της μειονότητας που είδαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, «άρνηση της Ελλάδας στην αναγνώριση τουρκικής εθνικής ταυτότητα των ομοεθνών της περιοχής».

Είναι χαρακτηριστικό, πως στο στόχαστρο των φανατικών τουρκοφρόνων της μειονότητας, βρέθηκε και ο δήμαρχος Μύκης, κ.Ριτβαν Ντελή Χουσεΐν, που έλαβε μέρος στην τηλε-διάσκεψη με τον κ.Μητσοτάκη και βάλλεται πως δεν αντέδρασε στους χαρακτηρισμούς για τα παιδιά και την περιοχή. Ο δήμαρχος Μύκης θεωρείται εκλεκτός του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, που σ’ αυτό και στους μηχανισμούς του οφείλει την εκλογή του.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αντέδρασε η Τουρκία, που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αποκάλεσε τα παιδιά μας Ελληνόπουλα. Πρόκειται για παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, που ζουν στην Ελλάδα, που είναι Έλληνες πολίτες. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να τ’ αποκαλέσει δηλαδή ο κ.Μητσοτάκης» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Ορεινής Περιοχής Ξάνθης, με έδρα την Πάχνη, κ. Αϊντήν Μουμίν, τονίζοντας με νόημα: «Είναι λυπηρό που ένα τρίτο κράτος επιχειρεί συστηματικά να μας εργαλειοποιεί. Αυτό είναι που μας κάνει ζημιά εδώ στην περιοχή μας. Ας μείνει η Τουρκία μακριά από τα χωριά μας. Ο καθένας είναι ελεύθερος να σκέφτεται, να εκφράζεται και να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, αλλά δεν μπορεί να μας «τσουβαλιάζει» όλους μαζί και να μας παρουσιάζει σαν Τούρκους. Αυτό είναι καταπίεση».

Ο ταμίας του συλλόγου κ.Ερντίν Μουμίν, επισημαίνει πως: «μια όμορφη συζήτηση του πρωθυπουργού της χώρας με το νηπιαγωγείο μας, έτυχε κακόβουλης εκμετάλλευσης από την Τουρκία. Εμείς είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό και την ιστορία μας και αποτελεί τιμή μας που καταγόμαστε και ζούμε στα Πομακοχώρια».

Η Άγκυρα επιχειρεί μεθοδικά να παρουσιάσει την θρησκευτική μειονότητα ως τουρκική, προκαλώντας αντιδράσεις στα μέλη της που καταγγέλλουν τις πιέσεις που δέχονται από τους ανθρώπους του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.