Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δημοσκόπηση: Ένας στους τρεις Γάλλους «βλέπει» ικανή την Λεπέν να κυβερνήσει

Περίπου το 42% των Γάλλων εκτιμούν πως το RN “δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία”, εκτίμηση που αυξήθηκε κατά μία μονάδα το 2020 και κα...





Περίπου το 42% των Γάλλων εκτιμούν πως το RN “δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία”, εκτίμηση που αυξήθηκε κατά μία μονάδα το 2020 και κατά έξι μονάδες από το 2017, ενώ το 49% θεωρούν πως αποτελεί “κίνδυνο” (-2 μονάδες), σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα και διενεργήθηκε για την εφημερίδα Le Monde και τη δημόσια ραδιοφωνία franceinfo.

Η προσχώρηση στις ιδέες του RN αυξάνεται, καθώς το 29% των Γάλλων δηλώνουν πως “συμφωνούν” με αυτές, εκτίμηση που αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες μέσα σε ένα έτος, χωρίς ωστόσο να φθάνει το ρεκόρ του 2014 (34%). Αντίθετα, μια σαφής πλειονότητα (62%) δηλώνει πως “διαφωνεί” με τις ιδέες του RN (-5 μονάδες).

Το ποσοστό των Γάλλων που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ τον RN αλλά σκέπτονται να το κάνουν αυξάνεται επίσης (12%, +4 μονάδες).

Η πλειονότητα των Γάλλων (55%) θεωρεί πως ο RN είναι ικανό “να ανέλθει στην εξουσία”, ποσοστό που σταθεροποιείται μετά την ισχυρή αύξηση που καταγράφηκε το 2019 (+7 μονάδες) και το 2020 (+9 μονάδες)

Όμως μόνο το 33% θεωρούν πως ο RN είναι ικανός να “συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση”, εκτίμηση η οποία αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες (31% για τους Ρεπουμπλικάνους – LR, μια αύξηση επτά μονάδων), ενώ το 56% (-3 μονάδες) εκτιμά πως ο RN είναι “μόνο ένα κόμμα που έχει την τάση να συγκεντρώνει αντιπολιτευόμενες ψήφους”.

Για την πρόεδρο του RN και υποψήφια για την προεδρία της Δημοκρατίας Μαρίν Λεπέν, η πλειονότητα των Γάλλων θεωρεί πως είναι “αποφασιστική” (67%, -1 μονάδα) και “ικανή να λαμβάνει αποφάσεις” (53%, +2 μονάδες).

Όμως μόνο το 24% (+2 μονάδες) εκτιμά πως “θα ήταν μια καλή πρόεδρος της Δημοκρατίας” και το 37% (+2 μονάδες) εύχεται να είναι η υποψήφια του RN το 2022.

Εξάλλου, το 37% (+1 μονάδα) των Γάλλων εκτιμούν πως “είναι ικανή να συναθροίσει πέρα από την παράταξή της” και το 42% θεωρούν πως “αντιλαμβάνεται τα καθημερινά προβλήματα των Γάλλων” (+3 μονάδες).

Η δημοσκόπηση της Kantar Public πραγματοποιήθηκε από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου σε δείγμα 1.105 ενηλίκων, αντιπροσωπευτικό του συνόλου του ενήλικου πληθυσμού, που ρωτήθηκαν διά ζώσης, σύμφωνα με τη μέθοδο των ποσοστώσεων. Το περιθώριο λάθους είναι 1,3-3,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.