Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντιδρά το Πεκίνο στους υπαινιγμούς των ΗΠΑ -Καμία σχέση ανάμεσα στον κορωνοϊό και κινεζικό εργαστήριο

 Αντιδρά το Πεκίνο στους υπαινιγμούς της Ουάσιγκτον αναφορικά με την πιθανότητα ο κορωνοϊός που ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη εδώ και περισ...




 Αντιδρά το Πεκίνο στους υπαινιγμούς της Ουάσιγκτον αναφορικά με την πιθανότητα ο κορωνοϊός που ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη εδώ και περισσότερο από ενάμισι χρόνο.


Μετά τα νεότερα δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ, αλλά και τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν αναφορικά με το θέμα αυτό, η Κίνα έσπευσε να καταγγείλει τις προσπάθειες της Αμερικής να αποδείξει πως ο κορωνοϊός προήλθε από κινεζικό εργαστήριο.


Το υπουργείο εξωτερικών της Κίνας κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «πολιτική εκμετάλλευση και μετατόπιση ευθυνών». Αντίστοιχα, το Πεκίνο απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του κορωνοϊού και ενός εργαστηρίου στην κινεζική πόλη Ουχάν.


Πιθανό το σενάριο διάδοσης του κορωνοϊού από εργαστήριο

Τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν (WIV) στην Κίνα ζήτησαν ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019 έχοντας συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, μήνες προτού οι κινεζικές αρχές αποκαλύψουν το ξέσπασμα της επιδημίας Covid-19, ανέφερε σε άρθρο της η «Wall Street Journal» («WSJ»), επικαλούμενη έκθεση των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.


Μιλώντας για το θέμα χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σημείωσε πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είναι μοιρασμένες μεταξύ δύο σεναρίων, κάθε ένα από τα οποία είναι εξίσου πιθανό, ως προς την προέλευση του κορωνοϊού. Έτσι, φαίνεται πως δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο κορωνοϊός να ξέφυγε τελικά από εργαστήριο.


Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του να εντείνουν τις έρευνες και να του παρουσιάσουν νέα δεδομένα εντός 90 ημερών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.