Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.... Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θέλει να συνεχίσει τις σχέσεις με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις

Χωρίες προυποθέσεις ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν μετατρέψει την ΑγιαΣοφιά σε τζαμί, άνοιξαν και ετοιμάζονται να επικοίσουν την Αμμ...



Χωρίες προυποθέσεις ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν μετατρέψει την ΑγιαΣοφιά σε τζαμί, άνοιξαν και ετοιμάζονται να επικοίσουν την Αμμόχωστο, έστειλαν μαζικά και οργανωμένα λαθρομετενάστες για εισβολή στον Έβρο, βούτηξαν για έρευνες μεσα στην ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου... κλπ κλπ κλπ

Κοινές δηλώσεις έκαναν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας μετά το τέλος της συνάντησής τους. Όπως είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, "θέλουμε τη συνέχιση των σχέσεων Τουρκίας και Ελλάδας χωρίς προϋποθέσεις και όρους".

Στην αρχή των δηλώσεών του ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι χαίρεται που βρίσκεται στην Ελλάδα ξανά μετά από καιρό και είπε ότι "ευχαριστώ τον Νίκο για τη θερμή υποδοχή στις συνομιλίες και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό". Όπως τόνισε "είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τα διμερή οικονομικά κι εμπορικά θέματα. Στην Άγκυρα είχαμε αποφασίσει ότι θα επιταχύνουμε τις διμερείς διαπραγματεύσεις που αφορούν στα οικονομικά κι εμπορικά ζητήματα. Υπήρξαν 25 συμπεφωνημένα σημεία στην υψηλού επιπέδου συνάντηση υφυπουργών στην Καβάλα μέσω των οποίων θα αυξήσουμε τη συνεργασία μας σε θέματα οικονομίας και εμπορίου. Όλα τα μνημόνια συνεργασίας μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και θέλω να πω ότι υπάρχει πολιτική βούληση από την πλευρά της Τουρκίας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε την ύπαρξη της ίδιας θετικής βούλησης από την πλευρά της Ελλάδος".

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμη ότι οι δύο πλευρές αποφάσισαν την αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών, οι οποίοι γίνονται έπειτα από συμφωνίες με διαφορετικής προέλευσης εμβόλια.

"Εμείς έχουμε υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες αναγνώρισης με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ουγγαρία η Σερβία και άλλες, πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία θα επηρεάσει πολύ θετικά τον τουρισμό", τόνισε. Σε ό,τι αφορά στα θέματα πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας, δήλωσε ότι είχε γίνει στην Αθήνα ο 62ος γύρος διερευνητικών επαφών σημειώνοντας ότι θα καθοριστεί επόμενη συνάντηση, ενώ αναφέρθηκε και στην τέταρτη διάσκεψη για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες.

Τέλος, επανέλαβε ότι προβλέπεται η συνάντηση των επικεφαλής των δύο κρατών, Μητσοτάκη και Ερντογάν, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου είναι σαφές ότι υπάρχουν πάρα πολλά θέματα τα οποία εκκρεμούν και περιμένουν επίλυση.

"Πιστεύουμε αμφότεροι ότι η βάση αυτής της επίλυσης πρέπει να είναι ο σεβασμός στο Δίκαιο και τα κοινά συμφέροντα" τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι "ως Τουρκία θέλουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς όρους. Συμφωνήσαμε με τον Νίκο Δένδια να συνεχιστεί η πολύ θετική συνεργασία".

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.