Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο μπουνταλάς θέει να μας πιάσει «κώτσους»... Ακάρ: «Οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και όχι τους πάτρονές τους»

Και τι δεν είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε επίσκεψή του στα ναυπηγεία Σεντέφ της Κωνσταντινούπολης. Τι να πρωτοσχο...




Και τι δεν είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε επίσκεψή του στα ναυπηγεία Σεντέφ της Κωνσταντινούπολης.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από τις δηλώσεις του Χ.Ακάρ:

Το ότι η Τουρκία έχει το μέτωπό της καθαρό, αφού -κατά τον ίδιο- δεν έχει διαπράξει καμιά Γενοκτονία;

Το ότι η χώρα του δεν είναι επεκτατική δύναμη;

Το ότι η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να προβοκάρει την Τουρκία;

Ακόμη ο Τούρκος υπουργός μας έδωσε συμβουλή ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτόν μας και όχι σε αυτούς που μας πατρονάρουν.

Τέλος ο Τούρκος υπουργός απείλησε την Ελλάδα να σταματήσει να μεταθέτει τα προβλήματα που έχει με την Τουρκία στις ΗΠΑ γιατί έτσι τη μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθει η Ελλάδα, και ο ελληνικός λαός.

«Οι Έλληνες γείτονές μας κάνουν ό,τι μπορούν για να προβοκάρουν και να σαμποτάρουν αυτές τις προσπάθειες με τις πράξεις και τη ρητορική τους» υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στα ναυπηγεία Σεντέφ της Κωνσταντινούπολης.

«Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος. Δεν πρόκειται να φτάσετε κάπου με αυτή τη ρητορική και με αυτές τις προκλητικές ενέργειες. Αυτό που θέλουμε είναι το διεθνές δίκαιο. Πώς μπορείτε να αρνηθείτε τις ρήτρες των διεθνών συνθηκών; Είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να παραβιαστούν τα δικαιώματα της χώρας μας, του έθνους μας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τετελεσμένα. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν», ανέφερε ο Χ. Ακάρ αντιστρέφοντας τους ρόλους θύτη και θύματος στη διένεξη της Ανατολικής Μεσογείου.

«Οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και όχι τους πάτρονές τους», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Χουλούσι Ακάρ ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι πολίτες και στρατιωτικοί έκαναν πρόσφατα δηλώσεις στην Ελλάδα «που περιέχουν ιστορικές παραισθήσεις», αναφέροντας πως η τουρκική ιστορία είναι πολύ σαφής, διάφανη.

«Το πρόσωπο και το κούτελο αυτού του έθνους είναι καθαρά. Δεν υπάρχει γενοκτονία στην ιστορία μας. Χθες η Αρμενία, σήμερα η Ελλάδα, κάνουν κάποιους ισχυρισμούς με τον δικό τους τρόπο. Αυτό σημαίνει ανάγνωση της ιστορίας προς τα πίσω, είναι αυταπάτη. Δεν είναι αλήθεια, είναι ψέμα, είναι λάθος, που καταστρέφει τη θετική πορεία, τη συνεργασία και την ειρηνική επίλυση προβλημάτων, είναι μια κίνηση εναντίον τους», σημείωσε.

Επομένως, σε αυτή τη ρητορική και σε αυτές τις δράσεις, πρόσθεσε, «υπενθυμίζω στους Έλληνες γείτονές μας να πουν ξανά την αλήθεια. Όσοι αποκαλούν την Τουρκία ‘επεκτατική’ πρέπει να κοιτάξουν την ιστορία. Αφήστε τους να δουν τον χάρτη, τις εξελίξεις από το 1821 και μέχρι σήμερα. Είναι πολύ σαφές ποιος είναι επεκτατικός εκεί, ποιος επεκτείνεται και με ποιον τρόπο».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ενώ αυτά τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα, είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να απεικονίζουμε την Τουρκία ως απειλή».

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να επιχειρεί να απεικονίζει τα προβλήματά της με την Τουρκία ως πρόβλημα Τουρκίας-ΗΠΑ, Τουρκίας-ΝΑΤΟ, Τουρκίας-ΕΕ, προσθέτοντας πως «αυτό δεν βοηθά κανέναν. Η μεγαλύτερη ζημιά θα συμβεί στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτού στην ιστορία».

«Η Τουρκία δεν έχει καταπιέσει κανέναν στην ιστορία της ούτε χθες ούτε σήμερα», υποστήριξε ο Χουλούσι Ακάρ προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν έχει τέτοια παράδοση.

«Κοιτάζοντας την ιστορία, υπάρχουν πολύ ζωντανά παραδείγματα του τι έγινε από το 1919 έως το 1922», είπε, εκφράζοντας ετοιμότητα «να τα αποκαλύψουμε στον κατάλληλο χώρο και χρόνο».


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.