Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκ στην Ηλεία: 62χρονος ασελγούσε στον εγγονό του - Τι κατήγγειλαν οι γονείς

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη έναν 62χρονο από περιοχή της Ηλείας, για τα όσα έκανε σε βάρος του ανήλικ...





Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη έναν 62χρονο από περιοχή της Ηλείας, για τα όσα έκανε σε βάρος του ανήλικου εγγονού του. Ο κατηγορούμενος πρωτόδικα το 2015 είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, στην βαρύτατη ποινή των 18 χρόνων κάθειρξης.

Την Τρίτη το εφετείο της Πάτρας τον έκρινε ξανά ένοχο με επτά - μηδέν ψήφους για τις ίδιες αποτρόπαιες πράξεις, αλλά έριξε την ποινή στο μισό και έκανε δεκτό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με το patrisnews.com ο 62χρονος καταδικάστηκε με βάση τα όσα είχε πει το παιδί στους γονείς του, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην καταγγελία που έκανε ο γαμπρός του στην Αστυνομία. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στη μηνυτήρια αναφορά ο 62χρονος πήγε να φυλάξει τα παιδιά της κόρης του ένα βράδυ που το ζευγάρι απουσίαζε από το σπίτι, και μέσα στο μεθύσι του ασέλγησε σε βάρος του μικρότερου εγγονού του. Επιστρέφοντας στο σπίτι οι γονείς είδαν το αγόρι να τρέχει στο μπάνιο και όταν τον ρώτησαν τι είχε συμβεί τους περιέγραψε τα όσα βίωσε. “Ένιωσα άσχημα και φοβήθηκα” είπε το παιδί στους γονείς του.

Το ίδιο βράδυ οι γονείς πήγαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό με αποτέλεσμα ο 62χρονος να συλληφθεί. Η ιατροδικαστική έκθεση όμως, δεν έφερε στο φως κάποια επιβαρυντικά ευρήματα, ενώ και η παιδοψυχιατρική εξέταση που έγινε μεταγενέστερα στο παιδί, δεν ήταν ξεκάθαρη.

Στο Εφετείο δεν εμφανίστηκε ούτε η μητέρα αλλά ούτε και ο πατέρας του παιδιού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ζευγάρι έχει χωρίσει, η μητέρα βρίσκεται σε άλλη περιφέρεια και ο πατέρας είναι αγνώστου διαμονής και έτσι, αναγνώστηκαν οι πρωτόδικες καταθέσεις τους.

Τον κατηγορούμενο υπερασπίστηκαν δύο από τα παιδιά του, που δήλωσαν στο δικαστήριο πεπεισμένα για την αθωότητα του. Απέδωσαν τις κατηγορίες στον γαμπρό του, λόγω της μόνιμης διαμάχης που είχαν για οικονομικά θέματα. Ισχυρίστηκαν ότι η αδελφή τους δεν βρέθηκε στο δικαστήριο γιατί έχει μετανιώσει για τις κατηγορίες που απέδωσε στον πατέρα της, τις οποίες αναγκάστηκε να πει επειδή ο πρώην σύζυγός της, τη χτυπούσε και την απειλούσε.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, επανέλαβε ότι είναι αθώος. Απέδωσε τους ισχυρισμούς του παιδιού σε επηρεασμό από τον πατέρα του και σε πορνογραφικές εικόνες που έβλεπε στον υπολογιστή του γονιού του. Παραδέχθηκε ότι με τον πρώην γαμπρό του δεν έχει καλές σχέσης και ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες ήταν σκηνοθετημένες για να του πάρει μια σημαντική οικοδομική εργολαβία.

Η δικηγόρος Δήμητρα Κουνινιώτη από την Πάτρα, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, τόνισε στο δικαστήριο ότι και η ίδια σαν μητέρα, δεν έχει πεισθεί από τα στοιχεία για το αν τέλεσε το αδίκημα ο κατηγορούμενος. Τόνισε δε πως στην υπόθεση υπάρχουν πολλά κενά σημεία, ενώ θεώρησε πως θα έπρεπε να είναι επιβεβλημένη η παρουσία των γονιών στη δίκη. Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου, η κ. Κουνινιώτη υποστήριξε ότι, το γεγονός πως μείωσε την αρχική ποινή στα μισά χρόνια καθώς και ότι έδωσε στον κατηγορούμενο όσα ελαφρυντικά ήταν απαραίτητα, για να βγει άμεσα από τη φυλακή, αποτελεί μια ένδειξη αμφιβολίας εκ μέρους των δικαστών για το αν τελικά ο 62χρονος έχει τελέσει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: patrisnews.com

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.