Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Βάλαν το στήθος τους μπροστά αγνοί Συνταγματάρχες... και εφωνάξαν με αντρειά στην μπάντα οι κομματάρχες» - Τα τραγούδια που έγραψε ο απλός Λαός για την 21η Απριλίου…

Με αφορμή την επερχόμενη 54η Επέτειο από την 21η Απριλίου, ο «Στόχος» κάνει σήμερα ένα μικρό αφιέρωμα στους στίχους και στα τραγούδια που γ...







Με αφορμή την επερχόμενη 54η Επέτειο από την 21η Απριλίου, ο «Στόχος» κάνει σήμερα ένα μικρό αφιέρωμα στους στίχους και στα τραγούδια που γράφτηκαν εκείνη την εποχή για τους ένδοξους Έλληνες αξιωματικούς που έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά και έκαναν την Εθνοσωτήριο Επανάσταση για να σωθεί η Ελλάδα μας από τον συφιλιδικό Κομμουνισμό. 

Τα περισσότερα απ’ αυτά τα 10 τραγούδια που παραθέτουμε, είναι ελάχιστα γνωστά, ακόμη και στους φανατικούς «χουντικούς».

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ: 1) Κατ’ αρχάς ο «Ύμνος της 21ης Απριλίου σε στίχους Γιώργου Οικονομίδη και μουσική Γιώργου Κατσαρού: «Μέσα στ Απρίλη τη γιορτή, / το μέλλον χτίζει η νιότη / αγκαλιασμένη, δυνατή, / μ’ εργάτη, αγρότη, φοιτητή /και πρώτο τον στρατιώτη. / Τραγούδι αγάπης αντηχεί, / γελούν όλα τα χείλη / και σμίγουν μέσα στην ψυχή, / του Εικοσιένα η εποχή / κι η Εικοσιμιά τ Απρίλη. / Μες στις καρδιές μπαίνει ζεστή / του Απριλιού η λιακάδα / κι έχουν στα στήθια τους κλεισθεί / θρησκεία, οικογένεια και πάνω απ’ όλα Ελλάδα (δις)».

2) «Δύο τρανοί συνταγματάρχες κι ο γενναίος Παττακός / ώρμησαν σαν καταρράχτες, όπως ένας κεραυνός / Γεια σου αητέ της Ρούμελης Νικόλα Μακαρέζο/ γειά σου σαΐνη της Γραβιάς κι ελάφι της Λαμίας / εσύ και οι συνάδελφοί σου οι τρεις ανδριωμένοι / κανείς δεν σας παρέσυρε για να σας βάλει χέρι»

3) «Λεβέντη Παπαδόπουλε, αετέ μου Μακαρέζε / και παλικάρι Παττακέ με δάφνες στολισμένε / «Ωρέ η εθνική κυβέρνηση / εθνική κυβέρνηση του έθνους μας σωτήρας / με Γιώργο Παπαδόπουλο και Παττακό λεβέντη / εικοσιμιά του Απριλιού εστήσανε το γλέντι»

4) «Στις εικοσιμιά τ Απρίλη / σηκωθήκανε έξι φίλοι / του Στρατού μας οι φωστήρες / και του Έθνους οι σωτήρες. / Να μάς ζήσει ο Στρατός, / Σπαντιδάκης, Παττακός, / Παπαδόπουλος ο Γιώργος, / Κόλλιας ο πρωθυπουργός. / Μακαρέζος, Αγγελής / κι όλοι οι επιτελείς. / Να μάς ζήσει ο Στρατός Σπαντιδάκης Παττακός.

5) Μαντινάδα από το Βραχάσι Μεραμβέλλου: «Χειρουργική επέμβασις επιτυχώς εδόθη / και εκ βεβαίου θάνατου ο ασθενής εσώθη. / Συγχαίρουμε τους χειρουργούς και αισιοδοξούμε / πως τελική ανάρρωση στον ασθενή θα δούμε».

6) «Κύριε Παπαδόπουλε να ζήσης χίλια χρόνια / γιατί προσφέρεις στον Λαό αγάπη και συμπόνια / «Ελάτε να ενισχύσουμε τον νέο κυβερνήτη / τον Γιώργο Παπαδόπουλο που πήρε το τιμόνι / ν’ αναστηθούν παλιοί καιροί και δοξασμένοι χρόνοι / Λεβέντη Παπαδόπουλε, αετέ μου Μακαρέζε / και παλληκάρι Παττακέ με δάφνες φορτωμένε».

7) «Μες στον Απρίλη έφθασαν τρεις μάγοι με τα δώρα. / Ο Γιώργος Παπαδόπουλος κι ο Παττακός στην ώρα. / Ακόλουθα στέκει πιστός ο Νίκος Μακαρέζος / που στάθηκε στο ραντεβού και τώρα σαν Εγγλέζος».

8) «Τρανός αϊτός ο Παττακός / ψηλά κρατά τη δόξα/ τον αγκαλιάζει ο Λαός / απ’ όλη την Ελλάδα / Μέσα εις την κυβέρνηση έχομε ένα κλωνάρι / το λένε Στέλιο Παττακό, της Κρήτης το καμάρι».

9) «Δεν πέρασε πολύς καιρός / μού φαίνεται σαν τώρα / που εκινήθη ο Στρατός / και έσωσε τη Χώρα. / Τώρα ο Παπαδόπουλος / και ο Στρατός επίσης, / θα επιτύχουν θαύματα / ώστε η Ελλάς να ζήσει».

10) ««Στα μέσα της ανοίξεως στην τόση ωραιότη / ανέτειλε περήφανη τα’ Απρίλη εικοστή πρώτη. / Και γελαστός ο ήλιος με ξέχωρη λαμπράδα / απ’ άκρη σ’ άκρη φώτισε τη δόλια την Ελλάδα. / Τα στρατευμένα της παιδιά τα τίμια βλαστάρια / με αρχηγούς περήφανους αληθινά καμάρια, / βάλαν το στήθος τους μπροστά αγνοί συνταγματάρχες / και εφώναξαν μ’ αντρειά στην μπάντα οι κομματάρχες / και τα ρουσφέτια κι οι ψευτιές η κατηφόρα φθάνει / καθίσετε στην άκρη σας όλοι οι λαοπλάνοι».


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.