Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με αφίσες εναντίον του «σουλτάνου» γέμισε η Κωνσταντινούπολη : «Πού πήγαν τα 128 δις»; (εικόνα)

Μέχρι στιγμής το νούμερο «128» έχει ιδιαίτερη σημασία για πολλούς Τούρκους που έχουν βυθιστεί στο βούρκο της οικονομικής κρίσης της χώρας τ...







Μέχρι στιγμής το νούμερο «128» έχει ιδιαίτερη σημασία για πολλούς Τούρκους που έχουν βυθιστεί στο βούρκο της οικονομικής κρίσης της χώρας τους

Μέχρι στιγμής το νούμερο «128» έχει ιδιαίτερη σημασία για πολλούς Τούρκους που έχουν βυθιστεί στο βούρκο της οικονομικής κρίσης της χώρας τους και μάλιστα το CHP που είναι το ισχυρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, είναι αποφασισμένο να μην αφήσει το νούμερο αυτό να ξεχαστεί. «Πού πήγαν τα 128 δις δολάρια;»: είναι το μήνυμα που αναγράφεται στις αφίσες που είναι κολλημένες σε μεγάλες πινακίδες σε όλη την Κωνσταντινούπολη, σκοπός του οποίου είναι όχι μόνο να φέρει σε δύσκολη θέση αλλά και να εξοργίσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP, που ακόμη δεν έχουν δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις για το σκάνδαλο όπως γράφει το bne IntelliNews (επιμέλεια Γιάννης Λιναρδάτος στο infognomonpolitics.gr).

Το μήνυμα στις αφίσες πέτυχε διάνα φέρνοντας σε αμηχανία αυτούς που έπρεπε. Σε κάποιες περιπτώσεις, η αστυνομία χρησιμοποίησε μέχρι και ανυψωτικά μηχανήματα για να κατεβάσει τις αφίσες. Το CHP στο οποίο ανήκει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, που είναι η πολιτισμική και οικονομική πρωτεύουσα της Τουρκίας, δήλωσε πως θα τις κολλήσει ξανά.Το υπέρογκο ποσό αναφέρεται στα χρήματα που «θυσίασαν» στις Αγορές συναλλάγματος οι κρατικές τράπεζες σε μια αποτυχημένη προσπάθεια στήριξης της τουρκικής λίρας τη χρονική περίοδο 2019-20.

Εν τω μεταξύ, το ζήτημα των απολεσθέντων δις έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το AKP δεν άφησε σχετική επερώτηση του CHP να φτάσει στα έδρανα του τουρκικού κοινοβουλίου.

Ο Ερντογάν ισχυρίζεται πως η πώληση δολαρίων Η.Π.Α. που στηρίχθηκε από την κεντρική τράπεζα με swaps βοήθησε στην στήριξη της οικονομίας. Όμως, τα φτωχά πλέον αποθεματικά της Τουρκίας την έχουν αφήσει εκτεθειμένη στην ολοένα αυξανόμενη κρίση.

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης προβληματίζονται από την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την πώληση δολαρίων Η.Π.Α., -που έγινε από τον γαμπρό του Ερντογάν, Αλμπαϊράκ, ο οποίος κάτω από βαρέα πυρά για τις αποτυχημένες προσπάθειές του να προστατέψει τη λίρα, παραιτήθηκε από το αξίωμα του υπουργού οικονομικών τον περασμένο Νοέμβριο,- και απαιτούν να μάθουν περισσότερα για αυτά που έχουν συμβεί.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο αρχηγός του CHP, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, ανέφερε στα μέλη του κόμματός του στις 13 Απριλίου: «Ο Ερντογάν δεν σας επιτρέπει ούτε ερωτήσεις να μου κάνετε». Ο Κιλιντζάρογλου κατηγόρησε ευθέως τον Ερντογάν ότι καταπνίγει τον διάλογο και προσέθεσε: «Αυτοί που κυβερνούν τη χώρα πρέπει να δίνουν λογαριασμό στους πολίτες».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είπε ακόμη ότι ένας εισαγγελέας αποφάσισε πως κάποιες αφίσες στις οποίες απεικονιζόταν το προεδρικό παλάτι αποτελούσαν προσβολή για το πρόσωπο του Ερντογάν, κάτι το οποίο συνιστά ποινικό αδίκημα στην Τουρκία.


Σημειωτέον ότι η τουρκική λίρα έχει χάσει περισσότερο από το 50% της αξίας της από τα τέλη του 2017.




---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.