Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ στον ΈΒΡΟ (Live ΒΙΝΤΕΟ)... Γέμισε η πλατεία της Ορεστιάδος από ΕΛΛΗΝΕΣ που αντιστέκονται στην εισβολή και προασπίζουν την Εθνική Ασφάλεια!

   Πλήθος κόσμου βρίσκεται αυτή την ώρα στην Ορεστιάδα, στο συλλαλητήριο κατά της επέκτασης του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπ...


  




Πλήθος κόσμου βρίσκεται αυτή την ώρα στην Ορεστιάδα, στο συλλαλητήριο κατά της επέκτασης του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ). Την οργάνωση έχει αναλάβει η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας μαζί με τους τοπικούς φορείς. Ήδη εκατοντάδες πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικού προσανατολισμού, βρίσκονται στην Ορεστιάδα.

Στο σημείο βρίσκονται κι αρκετοί πολιτικοί, φυσικά ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, αλλά και οι δήμαρχοι Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης κι Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, μεταξύ άλλων.

Ως γνωστό, το Υπουργείο Μετανάστευσης κι Ασύλου πήρε μεν πίσω την απόφαση επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) μεταναστών, αλλά αποπειράται να επεκτείνει αντ’ αυτού το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) κατά 240 θέσεις 

«Ούτε επέκταση, ούτε νέες δομές»

Μολονότι η τοπική κοινωνία πέτυχε μία πρώτη νίκη με τη μη επέκταση του ΚΥΤ, η επέκταση της γειτονικής δομής ανησυχεί εξίσου τους κατοίκους, που διαμηνύουν ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» και καλούν τον εβρίτικο λαό σε παλλαϊκή διαμαρτυρία: «Ο Έβρος λέει όχι: ούτε επέκταση, ούτε νέες δομές στα σύνορα».

Σε σύντομο μήνυμά του ο δήμαρχος Ορεστιάδας κι επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας κατά της επέκτασης των δομών Βασίλης Μαυρίδης, είχε αναφέρει: «Η νέα πολιτική της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό/προσφυγικό δεν θα πρέπει να “φορτώνει” επιπλέον προβλήματα της χώρες υποδοχής. Ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας για αποτροπή δημιουργίας νέων δομών ή επέκτασης υφιστάμενων είναι συνεχής».

Το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία έχει ως εξής:

«Ο αγώνας τώρα δυναμώνει! Η σχεδιαζόμενη μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης σε συνδυασμό με το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης & Ασύλου επηρεάζουν καθοριστικά την περιοχή μας και διαμορφώνουν δραματικά το μέλλον για τον τόπο μας. Την Παρασκευή όλοι στην Κεντρική Πλατεία Νέας Ορεστιάδας για να ενώσουμε τη φωνή μας, να ακουστούμε από την Αθήνα ως τις Βρυξέλλες, κι απ' τους συναγωνιστές μας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου έως κάθε γωνιά της Ευρώπης και τη γειτονική Τουρκία.

Ο Έβρος λέει ΟΧΙ. Όχι σε επέκταση, όχι σε νέες δομές. Ο Έβρος λέει ΝΑΙ. Ναι στην αναβάθμιση, ναι στη βελτίωση των συνθηκών στις υπάρχουσες. Ο Έβρος αντιστέκεται και διεκδικεί: ανάπτυξη – ποιότητα ζωής.

Μαζική κινητοποίηση των Εβριτών, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις, αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.