Tελευταια Νεα

Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2021

ΦΡΙΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ...!!! «Όταν ήμασταν εμείς κυβέρνηση, οι καταστηματάρχες στην Αθήνα είχαν 4 χρόνια να δουν επεισόδια»...!!! ΑΚΡΙΒΩΣ...


ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ... ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥΣ! ΓΙΑΥΤΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ" ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΗΤΑΝ "ΣΟΥΖΑ"...


Εάν είχατε ζητήσει μια συγγνώμη την Κυριακή (σ.σ. που χτυπήθηκε από αστυνομικό ο πολίτης στη Νέα Σμύρνη) θα είχαμε αποφύγει τα περιστατικά της Τρίτης στην ίδια περιοχή» τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε με θέμα την «πρωτοφανή αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

Όπως τόνισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η μόνη αξιόλογη στιγμή κύριε Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας σας, ήταν όταν ζητήσατε μια συγγνώμη για τα όσα έγιναν. Αλλά ακόμα και αυτή τη στιγμή, την εκφυλίσατε με τη στάση του σώματός σας, με τις ειρωνείες και την απαξίωση στην προηγούμενη κυβέρνηση. Μιλήσατε για αριστερή καταστολή. Αποφασίστε για ποιο πράγμα θα μας κατηγορείται. Είχατε τρεις φορές ζητήσει ως αντιπολίτευση να λύσουμε τα χέρια της αστυνομίας, για να κάνει τη δουλειά της. Ποιο είναι το επιχείρημά σας τελικά; Ότι εφαρμόζαμε καταστολή ή ότι δεν αφήναμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της; Όταν ήμασταν εμείς κυβέρνηση, οι καταστηματάρχες στην Αθήνα είχαν τέσσερα χρόνια να δουν επεισόδια και τα είδαν όταν εσείς… χαϊδέψατε τα αυτιά ακροδεξιών, που ήθελαν να μπουν στη Βουλή. Εμείς κάναμε σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις τότε. Εμείς θεσμοθετήσαμε τον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ εσείς επανασυστήσατε την ομάδα «Δράση», προσλαμβάνοντας αστυνομικούς χωρίς εξετάσεις».

Πρόσθεσε επίσης πως «όταν εμείς ήμασταν κυβέρνηση είχαμε επίσης θλιβερό περιστατικό. Αναφέρομαι στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Υπήρξε όμως άμεση παρέμβαση και ΕΔΕ εντός ενός μηνός για να διερευνήθηκαν τα περιστατικά. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αστυνομικοί είχαν αποσυρθεί. Εσείς τι κάνατε για παράδειγμα με την ΕΔΕ των αστυνομικών που είχαν εμπλακεί στα περιστατικά της Χίου; Συστήσατε την Επιτροπή Αλιβιζάτου για να διερευνήσει μόνο τα δικά μας περιστατικά; Η Επιτροπή όμως έδωσε το πόρισμα, το οποίο προτείνει την επαναφορά των διακριτικών στις στολές των αστυνομικών και την τοποθέτηση καμερών στο εσωτερικό των οχημάτων της αστυνομίας, στα κρατητήρια και στις αίθουσες που γίνονται ανακρίσεις. Εσείς τι απαντήσατε; Για τα διακριτικά, μας λέτε ότι υπάρχει διαταγή του προϊστάμενου του επιτελείου. Γιατί δεν φοράνε διακριτικά οι αστυνομικοί; Γιατί το επιτρέπετε; Θα κάνετε έρευνα γιατί χιλιάδες κυκλοφορούν σας ρόμποκοπ χωρίς διακριτικά; Για να φοβάται ο πολίτης;».
« Προηγουμενη
Επομενη »