Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κυμπουρόπουλος:«Αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι;»

  «Είμαι υπέρ των αμβλώσεων, σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα . Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από τον ΣΥΡ...


 


«Είμαι υπέρ των αμβλώσεων, σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα . Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ  είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος νωρότερα και συνέχισε: «Δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών». 

Να κλείσει το θέμα που δημιουργήθηκε με την ψήφο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ίδιος δεν είναι ενάντια στις αμβλώσεις, επιχειρεί ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, λίγη ώρα μετά τις σαφείς αποστάσεις που έλαβε το κυβερνών κόμμα.

Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής έδωσε θετική ψήφο σε ψήφισμα που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», τόνισε: «Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα...».


Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» ο κ. Κυμπουρόπουλοςαναφερόμενος στο επίμαχο ψήφισμα, είπε: «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό;


Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει από την μεριά του κόσμου. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».


«Πολλοί συνάδελφοι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ αυτής της τροπολογίας. Σκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση που σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι; Θεωρώ ότι ναι υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω και το δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει. Και θέλω να το συζητήσουμε. Θέλω να υπάρχει και αυτό το δικαίωμα, ως δικαίωμα», πρόσθεσε.


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν δίστασε να αναφερθεί και στον εαυτό του, ως παράδειγμα κάνοντας μια συγκλονιστική δήλωση: «Αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος, θα με σκότωνε ή όχι; Η συζήτηση είναι μεγάλη και θα ήθελα πολύ να ανοίξει. Ναι, υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά, υπάρχει και το δικαίωμα του κάθε παιδιού στη ζωή», είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος.


Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπήρξαν και από την πλευρά του κόμματός του και την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής τόνισε πως η αντίδραση του κόσμου είναι λογική, αλλά η απόφασή του έχει διαστρεβλωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, αν και ο ίδιος έδωσε όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, τελικά δεν τον υποστήριξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.