Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βουλγαρία: Η αστυνομία κατάσχεσε πλαστά δολάρια και ευρώ αξίας πολλών εκατ.

  Η βουλγαρική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και μία γυναίκα και κατάσχεσε πλαστά δολάρια και ευρώ, αξίας πολλών εκατομμυρίων, που προορίζ...


 


Η βουλγαρική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και μία γυναίκα και κατάσχεσε πλαστά δολάρια και ευρώ, αξίας πολλών εκατομμυρίων, που προορίζονταν για την Ουκρανία και τη δυτική Ευρώπη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Στις έρευνές τους, χθες και σήμερα, σε τρεις τοποθεσίες στη Σόφια, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν πλαστά χαρτονομίσματα ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων και 3,6 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χαρτονομίσματα τυπώνονταν σε μια εγκατάσταση σε ένα πανεπιστήμιο –που δεν κατονομάστηκε από τις αρχές– σύμφωνα με τον Λούμπομιρ Γιάνεφ, τον επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.


«Έχουμε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι συλληφθέντες ανήκουν σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο που συνδέεται με τη μεταφορά των πλαστών δολαρίων στην Ουκρανία και των πλαστών ευρώ στη δυτική Ευρώπη», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.


Τον Ιανουάριο οι αρχές της Βουλγαρίας άσκησαν δίωξη σε τέσσερα άτομα αφού εντοπίστηκαν τυπογραφικές μηχανές και άλλος εξοπλισμός για την παραγωγή πλαστών χαρτονομισμάτων και εγγράφων σε 30 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα. Εκείνη η έρευνα είχε γίνει σε συνεργασία με τη Europol και τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.