Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρωσία: Οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση για συνομιλία Πούτιν – Μπάιντεν

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έκανε γνωστό τη Δευτέρα πως η αμερικανική πλευρά απέρριψε την πρόταση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για ...





Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έκανε γνωστό τη Δευτέρα πως η αμερικανική πλευρά απέρριψε την πρόταση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Τζο Μπάιντεν.

Στη σχετική ανακοίνωση το Ρωσικό ΥΠΕΞ εκφράζει τη λύπη του για την απροθυμία των ΗΠΑ να γίνει ένας διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών στις 19 ή 22 Μαρτίου όπου θα γινόταν συζήτηση για ορισμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ τις δύο χώρες, καθώς και το θέμα της στρατηγικής σταθερότητας.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, αυτή η εξέλιξη αποτελεί ακόμη μια χαμένη ευκαιρία να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο των ρωσοαμερικανικών σχέσεων, με την ευθύνη για αυτήν την τροπή στα πράγματα να βαρύνει εξ ολοκλήρου τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι ο Πούτιν δεν είχε προγραμματίσει συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του, καθώς η Ουάσινγκτον δεν έδειχνε ετοιμότητα για τη διεξαγωγή τέτοιων συνομιλιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη (16/03) στο ABC News, αποκάλεσε «δολοφόνο» τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τόνισε πως η Ρωσία «θα πληρώσει το τίμημα» για την υποτιθέμενη ανάμειξή της στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Έτσι, την επόμενη ημέρα, η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, για διαβουλεύσεις αναφορικά με το μέλλον των διμερών σχέσεων και εκείνος έφτασε στη Μόσχα την Κυριακή (21/03).


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.