Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ... «Έλεγα θεέ μου κάνε το σχολείο να αντέξει άλλα 30 δευτερόλεπτα» λέει ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι

  Συγκλονιστικά είναι τα όσα αφηγείται για τον σεισμό 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, Γρηγό...



 



Συγκλονιστικά είναι τα όσα αφηγείται για τον σεισμό 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, Γρηγόρης Λέτσιος, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο σχολείο.

«Εκείνη τη στιγμή του ισχυρού σεισμού το μόνο που παρακαλούσα κι έλεγα ήταν “θεέ μου, κάνε ακόμη 30 δευτερόλεπτα να αντέξει το κτίριο”, να μην καταρρεύσει και μας καταπλακώσει… Και ο Θεός μας έκανε τη χάρη», είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm».

Η άμεση παρέμβαση του (και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών) υπήρξε καθοριστική για να βγούν με ασφάλεια οι 63 μαθητές του σχολικού συγκρότηματος που υπέστη σοβαρότατες ζημιές.

«Όλα έδειχναν ήρεμα»

Ο κ. Λέτσιος εξιστορώντας αρχικά το πώς έζησε ο ίδιος, οι μαθητές και οι υπόλοιποι δάσκαλοι την ημέρα του καταστροφικού ισχυρού σεισμού των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανέφερε πως τίποτα στο σχολείο δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν.

«’Ηταν όλα όμορφα εκείνη την ημέρα. ‘Ημασταν χαρούμενοι γιατί μια μέρα νωρίτερα το σχολείο μας είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε διαγωνισμό λογοτύπου και αφίσας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Με το έργο των μαθητών της ΣΤ’ τάξης, το σχολείο μας πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας και το λογότυπο και η αφίσα θα είναι η επίσημη αφίσα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μια τεράστια επιτυχία για ένα μικρό σχολείο σε ένα χωριό του νομού Λάρισας. Και ήμασταν πολύ χαρούμενοι», είπε αρχικά ο διευθυντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.