Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φίδια, αράχνες και αλιγάτορες στην Αθήνα: Η μόδα της αγοράς εξωτικών ειδών και το δάγκωμα κόμπρας στον 30χρονο

   Εκατοντάδες δηλητηριώδη φίδια παράνομα εισηγμένα, χιλιάδες σκορπιοί και αράχνες ταραντούλα καθώς και πολύ περισσότερες σαύρες ιγκουάνα,...



  


Εκατοντάδες δηλητηριώδη φίδια παράνομα εισηγμένα, χιλιάδες σκορπιοί και αράχνες ταραντούλα καθώς και πολύ περισσότερες σαύρες ιγκουάνα, φιλοξενούνται σε διαμερίσματα της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια, η αγορά ερπετών, ακόμη και των επικίνδυνων, τείνει να γίνει μόδα σε μια κατηγορία της νεολαίας κυρίως, η οποία αρέσκεται να προβάλλει την διαφορετικότητα της ή να προκαλεί την προσοχή του κόσμου με αυτό τον τρόπο.

Μπορεί το περιστατικό με τον 30χρονο ψυχολόγο από την Κύπρο που δαγκώθηκε από Ινδική κόμπρα «Naja Kaouthia» μέσα στο διαμέρισμα του στου Ζωγράφου να προκάλεσε εντύπωση, ωστόσο, όσοι ασχολούνται με τα ερπετά, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τέτοιου είδους επικίνδυνα είδη μπαίνουν πλέον πολύ εύκολα στα σπίτια, αφού δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος στην εισαγωγή τους από χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν, το Βιετνάμ και η Καμπότζη.

«Οι αγοραστές είναι συνήθως νεαροί έως 30 ετών, που το κάνουν για να εντυπωσιάζουν και να προκαλούν την προσοχή του κόσμου» λέει στο protothema.gr πρόσωπο που ασχολείται με την εισαγωγή ερπετών, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Μεγάλη πέραση έχουν οι ταραντούλες καθώς ξεκινούν από τα 15 ευρώ ( Lasiodora parahybana) με την ακριβότερη να μην υπερβαίνει τα 45 ευρώ (Grammostola pulchra) όπως και σκορπιοί» προσθέτει.


Κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας, ένας κούριερ από άλλο Pet Shop της Αθήνας μπορεί να φέρει στη πόρτα σου έναν Giant forest Scorpion, το μέγεθος του οποίου φτάνει μέχρι και τα 12 εκατοστά, με χαμηλής τοξικότητας δηλητήριο, το τσίμπημα του οποίου ωστόσο είναι αρκετά επώδυνο, όπως σημειώνεται στην αγγελία. Ψάχνοντας στα ηλεκτρονικά καταστήματα που πουλάνε ερπετά εντοπίσαμε και έναν σκορπιό Pandinus Karvimanus, με μέγεθος έως 25 εκατοστά που προέρχεται από την ανατολική Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.