Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μάθημα ανθρωπιάς από τον 26χρονο αστυνομικό που προσπάθησε επί μισή ώρα να επαναφέρει 50χρονο που έπαθε ανακοπή και κατέρρευσε

Είναι ο ειδικός φρουρός Χρήστος Πετμεζάς, που έλκει την καταγωγή του από τη Θράκη, της ομάδας ΔΙΑΣ, ο αστυνομικός που χθες, επί 30 λεπτ...

Είναι ο ειδικός φρουρός Χρήστος Πετμεζάς, που έλκει την καταγωγή του από τη Θράκη, της ομάδας ΔΙΑΣ, ο αστυνομικός που χθες, επί 30 λεπτά δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή να κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σ’ έναν 50χρονο άνδρα που κατέρρευσε ξαφνικά, ενώ περπατούσε στο πεζοδρόμιο.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε καρέ καρέ τις αγωνιώδεις προσπάθειες του 26χρονου αστυνομικού να τον κρατήσει στη ζωή. Κι ανεβάζοντας το βίντεο στα social media, σχολίασε το αυτονόητο… ότι «δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια».

Αμέσως μόλις αντιλήφθηκε το περιστατικό, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ έπεσε από πάνω του και ξεκίνησε να του κάνει μαλάξεις στο στήθος.

Ο άνδρας δεν αναπνέει, αλλά ο αστυνομικός δεν σταματά. Συνεχίζει τη προσπάθεια να τον επαναφέρει στη ζωή.

Έκανε μαλάξεις για 31 λεπτά

Ο 50χρονος έπαθε ανακοπή στη μέση του δρόμου. Ήταν μία το μεσημέρι, στην πολυσύχναστη οδό Φαβιέρου, στα όρια του Περιστερίου με το Χαϊδάρι.

Όσο ο ειδικός φρουρός Χρήστος Πετμεζάς έκανε ΚΑΡΠΑ στον 50χρονο, συνάδελφοί του από την ομάδα ΔΙΑΣ είχαν ειδοποιηθεί προκειμένου να συνοδέψουν το ασθενοφόρο και να φτάσει όσο το δυνατό συντομότερα στο νοσοκομείο.

«Οι αστυνομικοί περνάγανε τυχαία και τον είδαν κάτω. Είχε πάθει ανακοπή, είχε γίνει όλο του το κεφάλι μπλε. Ο αστυνομικός έπεσε από πάνω του και του έκανε ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρει» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Πέντε λεπτά μετά φτάνει μοτοσυκλετιστής του ΕΚΑΒ. Παρ’ ότι γίνεται η πρώτη προσπάθεια να επανέλθει με απινιδωτή, ο 50χρονος δεν ανταποκρίνεται. Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ συνεχίζει την καρδιοπνευμονική ανάνηψη. 

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ ενημερώνει το Κέντρο της υπηρεσίας του για τη σοβαρότητα του περιστατικού και ζητά να φτάσει το συντομότερο ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Δύο λεπτά μετά τη πρώτη, γίνεται και δεύτερη προσπάθεια ανάνηψης με απινιδωτή. Ο 50χρονος αρχίζει και πάλι να αναπνέει, ωστόσο συνεχίζει να μην έχει τις αισθήσεις του. Ο αστυνομικός συνεχίζει να κάνει ΚΑΡΠΑ προσπαθώντας να τον κρατήσει στη ζωή.

Λίγα λεπτά μετά, καταφθάνει το ασθενοφόρο. Οι τραυματιοφορείς με τη βοήθεια των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, βάζουν τον 50χρονο στο φορείο.

«Άμα δεν γνωρίζανε δεν θα είχαν καταφέρει τίποτα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον επαναφέρει κάποιος άλλος. Δεν νομίζω ότι μπορεί να είχε κάποιος άλλος τις γνώσεις να τον επαναφέρει σε εκείνο το συμβάν. Ήταν σε υπερένταση. Τρέχανε εν τω μεταξύ για να ανοίξουν το δρόμο να πάει το ασθενοφόρο γρήγορα στο Θριάσιο» πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Η κατάσταση της υγείας του 50χρονου, που νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο, φαίνεται πως έχει σταθεροποιηθεί.

Τι δήλωσε ο αστυνομικός που έσωσε τη ζωή του 50χρονου

«Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω τον άνθρωπο να πεθάνει. Ήταν μια μάχη που έπρεπε να δώσω μέχρι τέλους» σημείωσε ο ειδικός φρουρός Χρήστος Πετμεζάς, μιλώντας στο LIVE NEWS.

Όπως τόνισε ο κ. Πετμεζάς η αγάπη που δέχθηκε από τον κόσμο ήταν μεγάλη, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος από το αποτέλεσμα που είχε η προσπάθειά του, καθώς ο άτυχος άνδρας είναι πλέον καλά στην υγεία του.

«Το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια της περιπολίας μας, τον είδαμε να πέφτει και πήγαμε να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες. Εκεί διαπίστωσα ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και δεν έχει παλμό» σημείωσε ο ειδικός φρουρός, τονίζοντας ότι έκανε μαλάξεις στον 50χρονο για 31 λεπτά συνεχόμενα, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.