Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σαρηγιάννης: Εφικτό (αλλά όχι σίγουρο...) σενάριο να ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία από 1η Απριλίου

     «Τις επόμενες μέρες θα δούμε να κορυφώνεται πανελλαδικά η κατάσταση, στην Αττική τις επόμενες 2,3 μέρες. Είμαστε στις πιο ψηλές τιμές ...

    





«Τις επόμενες μέρες θα δούμε να κορυφώνεται πανελλαδικά η κατάσταση, στην Αττική τις επόμενες 2,3 μέρες. Είμαστε στις πιο ψηλές τιμές που μπορούμε να δούμε. Δεν θα πάμε σε 3.000-4.000 κρούσματα».

Αυτό είπε για την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας ο καθηγητής περιβαλλοντικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζοντας ότι «βλέπουμε μείωση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων».

Για το άνοιγμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι με δεδομένη την τωρινή εικόνα ο στόχος της 16ης Μαρτίου για το λιανεμπόριο δεν είναι εφικτός.

«Έχω διαβάσει ότι ένας στόχος για ασφαλές άνοιγμα είναι τα 800 κρούσματα πανελλαδικά. Αν αυτός είναι ο στόχος τότε είναι προφανώς μη εφικτό στις 16 Μαρτίου. Αν κρατήσουμε μπορούμε να φτάσουμε το Πάσχα. Ο στόχος μπορεί να είναι να είμαστε σε μια πιο ασφαλή πτωτική πορεία, δεν νομίζω ότι θα είναι στις 16 Μαρτίου» είπε.

Στην ερώτηση «τι μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια στις 16/3» ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι μπορεί να ανοίξει με click away το λιανικό εμπόριο.

Απίθανο θεωρεί επίσης την ίδια ημερομηνία το άνοιγμα των σχολείων. Όπως διευκρίνισε δεν γίνεται να ανοίξουν τώρα γιατί ακόμα οι τιμές των κρουσμάτων είναι υψηλές και τα σχολεία είναι πολλαπλαστιαστής διασποράς στην κοινότητα.

«Αν τα ανοίξεις είναι σαν του δίνεις ώθηση προς τα πάνω. Τα σχολεία σταδιακά μπορούν να ανοίξουν από την 1η Απρίλη και μετά, είναι ένα εφικτό σενάριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.