Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο - 16 ασθενείς θετικοί στον κορονοϊό

   Συναγερμός έχει σημάνει στο Δρομοκαΐτειο καθώς 16 ασθενείς έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ...



  



Συναγερμός έχει σημάνει στο Δρομοκαΐτειο καθώς 16 ασθενείς έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. 

Όλα ξεκίνησαν όταν στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου στο οποίο νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ψυχικά ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, μια ασθενής με υψηλό πυρετό βρέθηκε θετική στο κορονοϊό. Την Παρασκευή τα ξημερώματα διακομίστηκε κρατικό Νίκαιας, όμως δεν εισήχθη στο νοσοκομείο, προφανώς, λόγω έλλειψης χώρου, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

"Την επόμενη ημέρα επέστρεψε όχι με βανάκι του ΕΟΔΥ, αλλά με ταξί στο Δρομοκαΐτειο. Φυσικά ενημερώθηκε ο ταξιτζής. Στην ιχνηλάτηση βρέθηκαν στο γηροψυχιατρικό τμήμα 16 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στο κορονοϊό. Επειδή δεν τους δέχονται για νοσηλεία τώρα πια τα γενικά νοσοκομεία λόγω πίεσης, δόθηκε εντολή να νοσηλευθούν στο Δρομοκαΐτειο. Ένα χρόνιο τμήμα μετατράπηκε σε κλινική κορονοϊού και νοσηλεύει 8 περιστατικά. Οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα μαζί με αρνητικούς, ψυχικά ασθενείς" τονίζει ο κ. Γιαννάκος κάνοντας λόγο για μεγάλη επικινδυνότητα διασποράς του ιού.

"Στα τμήματα δεν υπάρχει οξυγόνο σε κεντρική παροχή. Τα Σαββατοκύριακα, καθώς επίσης απόγευμα και νύχτα κάθε ημέρα, δεν υπάρχει παθολόγος, ακτινολογικό και μικροβιολογικό. Καμία ασφάλεια για τους ασθενείς και μεγάλος κίνδυνος διασποράς" προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.